Chec simplu cu unt
Deliciosul Chec simplu cu unt se prepara foarte usor si rapid. Blatul super-fraged cu unt are o savoare deosebita facand din acesta un desert irezistibil.
Ingrediente Chec simplu cu unt:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 270 g amidon
- 200 g unt topit si partial racit (se adauga caldut)
- 1 plingurita praf de copt
Preparare Chec simplu cu unt:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati amidonul + praful de copt, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Turnati untul topit (caldut) si esenta de vanilie, amestecati usor cu spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 20 minute, apoi mariti temperatura la 170 grade celsius si mai coaceti cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec -ul simplu cu unt se lasa sa se racesca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.