Chec cu ananas cacao si iaurt
Deliciosul Chec cu ananas cacao si iaurt se prepara foarte usor si este ideal alaturi de cana de cafea/ceai/ciocolata calda. Blatul umed cu gust intens de cacao se combina perfect cu fructul aromat alcatuind un desert savuros.
Ingrediente Chec cu ananas cacao si iaurt:
- 3 oua mari
- 175 g zahar
- 160 g iaurt natural
- 250 g faina
- 4 linguri cacao dark
- 150 g unt
- 2 lingurite praf de copt
- 250 g cubulete de ananas
Preparare Chec cu ananas cacao si iaurt:
- Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati faina cernuta + praful de copt + cacaua, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare, apoi incorporati iaurtul si untul topit si racit.
- In final se adauga cubuletele de ananas, se amesteca usor cu spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec-ul cu ananas cacao si iaurt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us: