Prajitura cu ricotta si zmeura
Prajitura cu ricotta si zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat. blatul fraged cu unt si ricotta se combina excelent cu fructele folosite.
Ingrediente Prajitura cu ricotta si zmeura:
- 3 oua
- 180 g zahar
- 200 g faina
- 250 g ricotta
- 110 g unt topit si racit
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- 125 g zmeura proaspata
Preparare Prajitura cu ricotta si zmeura:
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Incorporati untul topit si racit, amestecati usor cu o spatula, apoi branza ricotta scursa de zer.
- In final adaugati faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Zmeura se aranajeaza uniform in aluatul din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu ricotta si zmeura se lasa sa se raceasca in tava, se taie in bucati, se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us: