Prajitura cu ricotta si cirese

Prajitura cu ricotta si cirese este un adevarat rasfat de vara ! Aroma fructelor combinata cu branza moale cu gust specific si coaja de lamaie, alcatuiesc un desert excelent ce merita incercat.

Ingrediente Prajitura cu ricotta si cirese:

  • 400 g ricotta
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 50 g amidon
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 350 g cirese

Preparare Prajitura cu ricotta si cirese:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul intr-un castron pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati coaja rasa de lamaie, amidonul, apoi branza ricotta, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron mixati albusurile pana cand obtineti o bezea ferma, apoi aceasta se incorporeaza usor in castronul cu ingredientele amestecate anterior.
  • Ciresele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se adauga in compozitia obtinuta.
  • Turnati aluatul intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 40-45 minute.
  • Prajitura cu ricotta si cirese se lasa sa se raceasca in tava, apoi se da la frigider minim 4-5 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.