Prajitura cu ricotta si cirese
Prajitura cu ricotta si cirese este un adevarat rasfat de vara ! Aroma fructelor combinata cu branza moale cu gust specific si coaja de lamaie, alcatuiesc un desert excelent ce merita incercat.

Ingrediente Prajitura cu ricotta si cirese:
- 400 g ricotta
- 2 oua
- 60 g zahar
- 50 g amidon
- Coaja rasa de la o lamaie
- 350 g cirese
Preparare Prajitura cu ricotta si cirese:
- Mixati galbenusurile cu zaharul intr-un castron pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati coaja rasa de lamaie, amidonul, apoi branza ricotta, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Intr-un alt castron mixati albusurile pana cand obtineti o bezea ferma, apoi aceasta se incorporeaza usor in castronul cu ingredientele amestecate anterior.
- Ciresele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se adauga in compozitia obtinuta.
- Turnati aluatul intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 40-45 minute.
- Prajitura cu ricotta si cirese se lasa sa se raceasca in tava, apoi se da la frigider minim 4-5 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: