Prajitura pufoasa cu capsuni
Prajitura pufoasa cu capsuni este un desert fraged, umed, aromat. Se pot utiliza si alte fructe: mure, zmeura, coacaze, visine.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu capsuni:
- 4 oua mari
- 220 g zahar
- 450 g faina
- 250 ml ulei
- 250 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 600 g capsuni curatate, spalate, se taie in jumatati
Preparare Prajitura pufoasa cu capsuni:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul in fir subtire, mixati cu viteza minima a mixerului, tunati apoi laptele in fir subtire, mixati usor, adaugati si esenta de vanilie (compozitia devine subtire).
- Incorporati faina cernuta amestecata cu praful de copt in 3-4 reprize, mixati usor pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza jumatatile de capsuni, cu mijlocul in sus.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura pufoasa cu capsuni se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: