Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni este un desert fraged, umed, aromat. Se pot utiliza si alte fructe: mure, zmeura, coacaze, visine.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu capsuni:

  • 4 oua mari
  • 220 g zahar
  • 450 g faina
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 600 g capsuni curatate, spalate, se taie in jumatati

Preparare Prajitura pufoasa cu capsuni:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul in fir subtire, mixati cu viteza minima a mixerului, tunati apoi laptele in fir subtire, mixati usor, adaugati si esenta de vanilie (compozitia devine subtire).
  • Incorporati faina cernuta amestecata cu praful de copt in 3-4 reprize, mixati usor pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza jumatatile de capsuni, cu mijlocul in sus.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura pufoasa cu capsuni se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.