Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei

Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 400 g faina
  • 170 ml ulei
  • 60 ml lapte
  • 15 g praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 500 g capsuni

Preparare Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei:

  • Mixati ouale impreuna cu zaharul si coaja de lamaie pana cand ouale isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul in fir subtire, apoi laptele, amestecati usor cu o spatula.
  • In final incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt; amestecati cu spatula pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma de 22×30 cm.
  • Turnati cca. 2/3 din aluatul obtinut, nivelati.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate.
  • Jumatatile obtinute se aranjeaza uniform in aluatul din tava.
  • Deasupra se pune/intinde cu ajutorul unei linguri restul de aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitorea.
  • Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.