Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei
Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 400 g faina
- 170 ml ulei
- 60 ml lapte
- 15 g praf de copt
- Coaja rasa de la o lamaie
- 500 g capsuni
Preparare Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei:
- Mixati ouale impreuna cu zaharul si coaja de lamaie pana cand ouale isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul in fir subtire, apoi laptele, amestecati usor cu o spatula.
- In final incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt; amestecati cu spatula pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o forma de 22×30 cm.
- Turnati cca. 2/3 din aluatul obtinut, nivelati.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate.
- Jumatatile obtinute se aranjeaza uniform in aluatul din tava.
- Deasupra se pune/intinde cu ajutorul unei linguri restul de aluat.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitorea.
- Prajitura pufoasa cu capsuni si ulei se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: