Prajitura frageda cu afine si branza
Prajitura frageda cu afine si branza este un desert excelent ce merita incercat. Blatul pufos combinat cu fructele acrisoare si branza moale creeaza o prajitura savuroasa. Puteti s-o incercati si cu zmeura/coacaze/mure.

Ingrediente Prajitura frageda cu afine si branza:
Blat:
- 5 oua
- 180 g zahar
- 250 g faina
- 125 ml ulei
- 125 ml lapte
- 1 lingurita praf de copt
Umplutura afine branza:
- 450 g branza crema/ricotta
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 cana zahar pudra
- 1/2 cana afine
Preparare Prajitura frageda cu afine si branza:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul, apoi laptele, amestecati usor cu o spatula pana la incorporare.
- In final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- Compozitia obtinuta (de consistenta usor groasa) se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati plus hartie de copt.
Umplutura afine si branza:
- Intr-un blender se mixeaza cateva secunde afinele.
- Se adauga branza treptat, apoi praful de la budinca si zaharul pudra.
- Se mixeaza pana cand se obtine o crema omogena.
- Puneti compozitia obtinuta intr-o punga de plastic pe care o taiati la un colt, sau un pos cu varf rotund.
- Cu aceasta se traseaza linii orizontale si verticale (ca un grilaj) peste aluatul din tava la distanta de cca. 4-5 cm.
- Compozitia de afine si branza se va lasa in timpul coacerii creeind un aspect placut prajiturii.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu afine si branza se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.