Prajitura frageda  cu afine si branza

0 Shares

Prajitura frageda  cu afine si branza este un desert excelent ce merita incercat. Blatul pufos combinat cu fructele acrisoare si branza moale creeaza o prajitura savuroasa. Puteti s-o incercati si cu zmeura/coacaze/mure.

Ingrediente Prajitura frageda  cu afine si branza:

Blat:

  • 5 oua
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura afine branza:

  • 450 g branza crema/ricotta
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 cana zahar pudra
  • 1/2 cana afine

Preparare Prajitura frageda  cu afine si branza:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul, apoi laptele, amestecati usor cu o spatula pana la incorporare.
  • In final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia obtinuta (de consistenta usor groasa) se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati plus hartie de copt.

Umplutura afine si branza:

  • Intr-un blender se mixeaza cateva secunde afinele.
  • Se adauga branza treptat, apoi praful de la budinca si zaharul pudra.
  • Se mixeaza pana cand se obtine o crema omogena.
  • Puneti compozitia obtinuta intr-o punga de plastic pe care o taiati la un colt, sau un pos cu varf rotund.
  • Cu aceasta se traseaza linii orizontale si verticale (ca un grilaj) peste aluatul din tava la distanta de cca. 4-5 cm.
  • Compozitia de afine si branza se va lasa in timpul coacerii creeind un aspect placut prajiturii.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda  cu afine si branza se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.