Prajitura cu ciocolata zmeura frisca

Prajitura cu ciocolata zmeura frisca este un desert savuros, perfect de pregatit atunci cand aveti musafiri sau cu ocazia sarbatorilor. Blatul fraged se combina perfect cu crema de ciocolata si decorul de frisca.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata zmeura frisca:

Blat cacao:

  • 5 oua
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 160 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 150 g mascarpone
  • 150 g ciocolata dark
  • 200 g zmeura

Frisca:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 6 g gelatina

Preparare Prajitura cu ciocolata zmeura frisca:

Blat cacao:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
  • Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana se obtine o bezea ferma.
  • Se incorporeaza galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina amestecata cu cacaua (cernute) si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.

Crema de ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele, se topeste pe bain-marie, se lasa sa se raceasca complet.
  • Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra pana se obtine o frisca consistenta.
  • Se adauga branza mascarpone, se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Se toarna ciocolata topita si racita, se amesteca usor pana la omogenizare.

Frisca:

  • Gelatina se inmoaie in 30 ml apa rece timp de 5-6 minute, apoi se dizolva pe bain-marie; se lasa sa se raceasca.
  • Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra pana se obtine o frisca ferma;
  • Se adauga gelatina dizolvata, se amesteca pana la omogenizare.
  • Frisca se lasa la rece cca. o ora.

Asamblare Prajitura cu ciocolata zmeura frisca:

  • Peste blatul de cacao racit se intinde crema de ciocolata, se niveleaza.
  • Se da tava la frigider cca. o ora.
  • Se scoate apoi, se aranjeaza zmeura in crema de ciocolata, iar deasupra se intinde frisca ce a stat la rece.
  • Deasupra decorati cu ciocolata rasa.
  • Prajitura cu ciocolata zmeura frisca se lasa la frigider pana cand se consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.