Prajitura cu branza cacao capsuni

0 Shares

Prajitura cu branza cacao capsuni este un desert exceptional. Blatul umed cu branza se combina foarte bine cu fructele aromate, alcatuind o prajitura savuroasa ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura cu branza cacao capsuni:

Blat:

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 150 g branza de vaci dulce
  • 1 1/2 cani faina
  • 1/2 cana amidon
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao

Alte ingrediente:

  • 400 g capsuni
  • 1 lingura amidon

Preparare Prajitura cu branza cacao capsuni:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati branza de vaci, uleiul, laptele, amestecati usor.
  • Faina cernuta se amesteca cu amidonul si praful de copt, apoi se adauga in castronul cu oua-zahar-branza; se mixeaza usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua parti: cca. 1/3 si 2/3.
  • In cel de 2/3 adaugati cacaua, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in bucati, se pun intr-un castronel si se amesteca cu lingura de amidon.
  • Turnati compozitia cu cacao intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartia de copt, nivelati.
  • Deasupra aranjati uniform bucatile de capsuni.
  • Peste ele se toarna compozitia simpla fara cacao (1/3), se niveleaza.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu branza cacao capsuni se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.