Prajitura cu branza cacao capsuni
Prajitura cu branza cacao capsuni este un desert exceptional. Blatul umed cu branza se combina foarte bine cu fructele aromate, alcatuind o prajitura savuroasa ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura cu branza cacao capsuni:
Blat:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 150 g branza de vaci dulce
- 1 1/2 cani faina
- 1/2 cana amidon
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri cacao
Alte ingrediente:
- 400 g capsuni
- 1 lingura amidon
Preparare Prajitura cu branza cacao capsuni:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati branza de vaci, uleiul, laptele, amestecati usor.
- Faina cernuta se amesteca cu amidonul si praful de copt, apoi se adauga in castronul cu oua-zahar-branza; se mixeaza usor cu spatula pana la omogenizare.
- Impartiti aluatul obtinut in doua parti: cca. 1/3 si 2/3.
- In cel de 2/3 adaugati cacaua, amestecati usor pana la omogenizare.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in bucati, se pun intr-un castronel si se amesteca cu lingura de amidon.
- Turnati compozitia cu cacao intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartia de copt, nivelati.
- Deasupra aranjati uniform bucatile de capsuni.
- Peste ele se toarna compozitia simpla fara cacao (1/3), se niveleaza.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu branza cacao capsuni se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Aceasta prajitura este o delicatesa culinara ce merita incercata, bucurandu-va de aroma fructelor si a ciocolatei. Este o combinatie aromata si delicioasa de savurat de catre toti marii gurmanzi.