Prajitura cu branza si capsuni
Prajitura cu branza si capsuni este un desert delicat, aromat, perfect de var. Puteti folosi si alte fructe de sezon: caise, piersici sau chiar fructe de padure.
Ingrediente Prajitura cu branza si capsuni:
Blat:
- 6 oua
- ½ cana zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 cani faina
- 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 cana ulei
Compozitia de branza:
- 500 g branza de vaci
- 2 linguri praf de budinca de vanilie
- 1/2 cana zahar
- 3 oua
Alte ingrediente:
- 300 g capsuni curatate, spalate, sterse cu un prosop de hartie, taiate pe sfert
Preparare Prajitura cu branza si capsuni:
Compozitia cu branza:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Se adauga branza de vaci in 2-3 reprize, apoi praful de la budinca de vanilie, mixati usor pana la omogenizare.
Blat:
- Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
- Se adauga uleiul, apoi faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul de sodiu.
- Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Peste aceasta se intinde uniform compozitia de branza.
- Turnati cealalta jumatate din compozitia de blat.
- Capsunile taiate pe sfert se asaza uniform in compozitia de blat turnata anterior.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute.
- Prajitura cu branza si capsuni se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.