Prajitura bicolora cu crema de frisca si mandarine
Prajitura bicolora cu crema de frisca si mandarine este un desert exceptional ce merita incercat. Blaturile fragede se combina foarte bine cu crema de frisca si mandarine, alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura bicolora cu crema de frisca si mandarine:
Blat simplu:
- 4 oua
- 5 linguri faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
Blat cacao:
- 4 oua
- 3 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 4 linguri zahar
Crema cu frisca si mandarine:
- 750 ml smantana pentru frisca rece
- 20 g gelatina granulata
- 50 ml suc apa
- 2 – 3 linguri zahar pudra
- 1 cutie compot mandarine 300 ml (sucul se foloseste la insiroparea blaturilor, iar fructele la crema)
Preparare Prajitura bicolora cu crema de frisca si mandarine:
Blat simplu:
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Se adauga zaharul, zaharul vanilat, apoi faina amestecata cu praful de copt, se incorporeaza cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.
Blat cu cacao:
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Se adauga zaharul, zaharul vanilat, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua, se incorporeaza cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.
Crema cu frisca mandarine:
- Gelatina se pune la inmuiat in cca. 50 ml apa rece timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie; se lasa sa se raceasca cateva minute.
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
- Se adauga gelatina dizolvata si racita, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Crema obtinuta se lasa la frigider cca. 20-30 minute sau pana cand incepe sa se inchege usor gelatina.
Asamblare Prajitura bicolora cu crema de frisca si mandarine:
- Asezati blatul cu cacao pe un platou de prajituri.
- Insiropati-l cu 1/2 din sucul de la compotul de mandarine.
- Intindeti cca. 1/2 din crema de frisca ce a stat la frigider.
- Scurgeti bine bucatile de mandarina din compot, asezati-le peste crema.
- Deasupra acestora intindeti restul de crema, iar peste aceasta asezati blatul simplu pe care intai il insiropati cu siropul ramas.
- Dati platoul la frigider pana cand getina din crema se intareste.
- Decorati Prajitura bicolora cu crema de frisca si mandarine cu zahar pudra, taiati in bucati.