Prajitura bicolora cu crema de  frisca si mandarine

1 Shares

Prajitura bicolora cu crema de  frisca si mandarine este un desert exceptional ce merita incercat. Blaturile fragede se combina foarte bine cu crema de frisca si mandarine, alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura bicolora cu crema de  frisca si mandarine:

Blat simplu:

  • 4 oua
  • 5 linguri faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Blat cacao:

  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri zahar

Crema cu frisca si mandarine:

  • 750 ml smantana pentru frisca rece
  • 20 g gelatina granulata
  • 50 ml suc apa
  • 2 – 3 linguri zahar pudra
  • 1 cutie compot mandarine 300 ml (sucul se foloseste la insiroparea blaturilor, iar fructele la crema)

Preparare Prajitura bicolora cu crema de  frisca si mandarine:

Blat simplu:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul, zaharul vanilat, apoi faina amestecata cu praful de copt, se incorporeaza cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Blat cu cacao:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul, zaharul vanilat, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua, se incorporeaza cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema cu frisca mandarine:

  • Gelatina se pune la inmuiat in cca. 50 ml apa rece timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie; se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Se adauga gelatina dizolvata si racita, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider cca. 20-30 minute sau pana cand incepe sa se inchege usor gelatina.

Asamblare Prajitura bicolora cu crema de  frisca si mandarine:

  • Asezati blatul cu cacao pe un platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu 1/2 din sucul de la compotul de mandarine.
  • Intindeti cca. 1/2 din crema de frisca ce a stat la frigider.
  • Scurgeti bine bucatile de mandarina din compot, asezati-le peste crema.
  • Deasupra acestora intindeti restul de crema, iar peste aceasta asezati blatul simplu pe care intai il insiropati cu siropul ramas.
  • Dati platoul la frigider pana cand getina din crema se intareste.
  •  Decorati Prajitura bicolora cu crema de  frisca si mandarine cu zahar pudra, taiati in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.