Prajitura cu ciocolata si bezea de cocos
Prajitura cu ciocolata si bezea de cocos este un desert exceptional pe care merita sa-l incercati. Blatul cu multa ciocolata combinat cu blatul de cocos si topping-ul de ciocolata creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si bezea de cocos:
Blat ciocolata:
- 250 g ciocolata
- 200 g unt
- 170 g zahar
- 4 oua
- 100 g faina
Blat cocos:
- 3 albusuri
- 3 linguri zahar
- 3 linguri lapte
- 70 g unt topit
- 100 g fulgi de cocos
Ganache ciocolata:
- 150 g ciocolata
- 200 ml smantana pentru frisca
Preparare Prajitura cu ciocolata si bezea de cocos:
Blat ciocolata:
- Topiti untul impreuna cu ciocolata rupta in bucatele intr-o craticioara antiaderenta.
- Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale pe rand, zaharul si faina.
- Se amesteca pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius 15 minute.
- Dupa aceea se scoata tava din cuptor, se lasa blatul sa se raceasca cateva minute, timp in care se pregateste blatul de cocos:
- Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Se adauga zaharul, se mixeza pana se obtine o bezea tare.
- Se adauga apoi untul topit si laptele, iar in final se incorporeaza fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna uniform peste blatul din tava.
- Se da tava din nou in cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand bezeaua de cocos se rumeneste.
Ganache ciocolata:
- Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara sa se incinga (nu trebuie sa fiarba !), apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
- Se lasa cca. 1 minut, apoi se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Ganache-ul obtinut se intinde peste bezeaua de cocos.
- Prajitura cu ciocolata si bezea de cocos se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us: