Prajitura cu cocos mac si ciocolata

2 Shares

Prajitura cu cocos mac si ciocolata este un desert fraged, aromat, rapid de preparat. Glazura cu ciocolata imbunatateste atat aspectul cat si gustul acestei prajituri excelente.

Ingrediente Prajitura cu cocos mac si ciocolata:

  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • 4 albusuri
  • 50 g zahar
  • 50 g fulgi de cocos
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1/2 plic praf de copt
  • 60 g unt topit racit

Glazura de ciocolata:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 20 g unt

Preparare Prajitura cu cocos mac si ciocolata:

  • Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, praful de copt, amidonul, zaharul, fulgii de cocos, semintele de mac.
  • Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare pana devin bezea tare.
  • Turnati 1/3 din bezea peste ingredientele uscate, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Incorporati untul topit, apoi restul bezelei, amestecati usor cu spatula pana la omoegnizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul incins la 170 grade cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu cocos mac si ciocolata se lasa sa se raceasca, se decoreaza cu zahar pudra, apoi cu glazura de ciocolata pusa cu ajutorul unui pos sub forma de grilaj.

Glazura de ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.