Chec cu cacao branza si zmeura
Savurosul Chec cu cacao branza si zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Combinatia branza-fructe-cacao este deosebita alcatuind o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Chec cu cacao branza si zmeura:
Compozitia de cacao:
- 2 oua
- 150 g faina
- 120 g unt moale
- 5 linguri zahar
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
Compozitia cu branza si zmeura:
- 250 g branza dulce
- 1 oua
- 1 lingura smantana pentru frisca
- 4 linguri zahar
- 1 cana zmeura
Alte ingrediente:
- 3 linguri apa
Decor:
- 5 patratele ciocolata alba
- 3 patratele ciocolata neagra
Preparare Chec cu cacao branza si zmeura:
Compozitia cu branza si zmeura:
- Mixati usor branza de vaci cu oul, zaharul si smantana pentru frisca intr-un castron.
- Adaugati zmeura, amestecati usor cu o spatula.
Compozitia de cacao:
- Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
- Adaugati ouale pe rand mixand bine dupa fiecare adaugare.
- In final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaua, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o forma medie de chec.
- Pe fundul acesteia se pune cca. 3/4 din compozitia de cacao.
- Se intinde apoi uniform compozitia cu branza si zmeura.
- Compozita ramasa de cacao se amesteca cu cele 3 linguri de apa, apoi se intinde peste compozitia de branza si zmeura.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. o ora.
Decor:
- Ciocolatele se topesc separat pe bain-marie si se toarna alternativ peste chec-ul cu cacao branza si zmeura partial racit.
- Se astepta sa se raceasca checul complet si sa se intareasca ciocolata topita, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us: