Prajitura cu gauri Poke Cake
Prajitura cu gauri Poke Cake se numeste asa datorita adanciturilor ce se fac in blat in care se pune jeleul de afine. Blatul pufos se combina foarte bine cu jeleul dulce-acrisor de afine si crema fina din unt si branza crema.

Ingrediente Prajitura cu gauri Poke Cake:
Blat:
- 225 g unt
- 225 g zahar
- 4 oua mari
- 240 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 30 ml lapte
Jeleu de afine:
- 270 g afine proaspete/congelate
- Sucul de la o lamaie
- 50 g zahar
- 10 g amidon dizolvata in 40 ml apa rece
Topping:
- 100 g unt moale
- 200 g branza crema la temperatura camerei
- 1 lingurita suc de lamaie
- Coaja rasa de la o lamaie
- 175 g zahar pudra
Preparare Prajitura cu gauri Poke Cake:
Blat:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema omogena.
- Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi ouale batute in prealabil si laptele.
- Se mixeaza usor pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Compozitia se pune intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.
Jeleul de afine:
- Afinele se pun impreuna cu zaharul si sucul de lamaie intr-o craticioara la foc mic, amestecati usor.
- Cand zaharul este topit se adauga amidonul dizolvat in apa, se amesteca in continuare pana cand se ingroasa.
- Asamblare Prajitura cu gauri Poke Cake:
- In blatul racit se fac gauri din loc in loc cu coada unei linguri de lemn.
- Turnati jeleul de afine peste blatul cu gauri, intindeti cat mai uniform.
- Se da tava la rece cca. 30 de minute.
Topping:
- Mixati untul moale cu branza crema pana la omogenizare.
- Adaugati sucul si coaja de lamaie, apoi zaharul pudra dat prin sita, mixati usor pana la omogenizare.
- Scoateti tava din frigider intindeti uniform crema obtinuta peste jeleul de afine, apoi dati-o din nou la frigider minim inca o ora.
- Decorati apoi Prajitura cu gauri Poke Cake cu afine proaspete, taiati-o in bucati.
Please follow and like us: