Chec cu mac si suc de portocale rosii
Chec cu mac si suc de portocale rosii este un desert aromat, umed, foarte savuros.

Ingrediente Chec cu mac si suc de portocale rosii:
- 3 oua mari
- 200 g unt moale
- 45 g seminte de mac
- 190 ml lapte
- 200 g zahar
- 125 ml suc portocale rosii
- Coaja rasa de la o portocala
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Glazura:
- 150 g zahar pudra
- 2-3 linguri suc de portocale rosii
Preparare Chec cu mac si suc de portocale rosii:
Chec:
- Semintele de mac se pun intr-un castron impreuna cu laptele.
- Intr-un alt castron amestecati faina cu praful de copt.
- Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un al treilea castron pana se obtine o compozitie pufoasa omogena.
- Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Adaugati jumatate din cantitatea de faina, mixati.
- Incorporati sucul de portocale rosii, apoi restul de faina, mixati.
- In final se adauga laptele+semintele de mac si coaja de portocala.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de chec medie.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce s-a copt Chec-ul cu mac si suc de portocale rosii se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu glazura: se mixeaza zaharul pudra cu sucul de portocale rosii pana cand se obtine o glazura de consistenta dorita.