Prajitura cu crema de afine

23 Shares
Prajitura cu crema de afine

Prajitura cu crema de afine este un desert rafinat, usor de preparat. Blatul fraged tip pandispan se combina perfect cu crema aromata de afine.

Ingrediente Prajitura cu crema de afine:

Blat:

• 6 oua
• 200 grame zahar
• 6 linguri ulei
• 200 grame faina

Crema de afine:

  • 300 g unt moale
  • 850 ml lapte
  • 3/4 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3/4 cana afine proaspete

Decor:

  • Ciocolata cu lapte/ zahar pudra

Preparare Prajitura cu crema de afine:

Blat:

• Bateti albusurile spuma tare.
• Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
• Incorporati galbenusurile pe rand cu ajutorul unei spatule, turnati si incorporati apoi uleiul, iar in final adaugati treptat faina, amestecata in prealabil cu praful de copt.
• Amestecati cu spatula usor, pana cand obtineti o compozitie omogena.
• Puneti hartie de copt int-ro tava de 23×32 cm.
• Turnati compozitia in tava, nivelati, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.

Crema de afine:

  • Intr-un castron se mixeaza continutul celor 2 plicuri budinca de vanilie cu cca. 125 ml lapte pana se obtine o compozitie omogena.
  • Restul de lapte se pune impreuna cu zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara la foc mediu.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna compozitia obtinuta anterior in castron, se mixeaza continuu cca. 1-2 minute pana cand budinca se ingroasa.
  • Compozitia obtinuta se ia de pe foc se acopera cu o folie de plastic direct peste aceasta si se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana devine ca o crema.
  • Se adauga apoi budinca racita in 3-4 reprize, se mixeaza pana la omogenizare.
  • In final se adauga afinele in 2-3 reprize, se mixeaza cu viteza minima a mixerului.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider cca. 30 minute.

Asamblare Prajitura cu crema de afine:

  • Blatul complet racit se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.
  • Intre cele doua blaturi se intinde uniform crema de afine, dupa ce a stat la frigider.
  • Peste ultimul blat se intinde uniform ciocolata cu lapte topita sau se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.