Prajitura frageda cu crema de afine

Prajitura frageda cu crema de afine este un desert delicat, nu foarte dulce, racoros si aromat, perfect pentru zilele calduroase de vara.

Prajitura-frageda-cu-crema-de-afine

Ingrediente Prajitura frageda cu crema de afine:

Mai jos sunt ingredientele pentru un blat, avem nevoie de 3 blaturi.

Blat pandispan:

  • 4 oua
  • 4 linguri apa calduta
  • 100 grame zahar
  • 70 grame faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema de afine:

  • 3 cani iaurt simplu
  • 1 1/2 cana smantana pentru frisca
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 lingurite gelatina
  • 3/4 cana apa
  • 2 cani afine

Preparare Prajitura frageda cu crema de afine:

Blat pandispan:

  • Galbenusurile se mixeza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si obtineti o crema omogena.
  • Se adauga apoi apa calda si faina amestecata cu praful de copt.
  • Albusurile se mixeaza separat cu un praf de sare pana se obtine o bezea tare.
  • Se incorporeaza apoi usor in castronul cu restul ingredientelor, cu ajutorul unei spatule.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 15-20 minute.
  • La fel se pregatesc si celelalte 2 blaturi.
  • Se lasa blaturile sa se raceasca complet.

Crema de afine:

  • Mixati iaurtul cu 5 linguri zahar pudra intr-un blender.
  • Adaugati 1 cana de afine, mixati cateva secunde.
  • Gelatina se pune la inmuiat 10 minute in apa, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Dupa ce se raceste putin, gelatina se toarna in fir subtire, in mixul de afine si iaurt, se amesteca pana la omogenizare.
  • Smantana pentru frisca se bate cu restul de zahar pudra (3 linguri) pana se intareste, apoi se amesteca usor cu restul cremei de afine.
  • Se incorporeaza si afinele intregi ramase (1 cana).

Asamblare Prajitura frageda cu crema de afine:

  • Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu jumatate din crema de afine.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Intindeti restul de crema.
  • Asezati cel de-al treilea blat.
  • Deasupra decorati cu zahar pudra.
  • Prajitura frageda cu crema de afine se lasa la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.