Prajitura frageda cu crema de afine
Prajitura frageda cu crema de afine este un desert delicat, nu foarte dulce, racoros si aromat, perfect pentru zilele calduroase de vara.
Ingrediente Prajitura frageda cu crema de afine:
Mai jos sunt ingredientele pentru un blat, avem nevoie de 3 blaturi.
Blat pandispan:
- 4 oua
- 4 linguri apa calduta
- 100 grame zahar
- 70 grame faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Crema de afine:
- 3 cani iaurt simplu
- 1 1/2 cana smantana pentru frisca
- 8 linguri zahar pudra
- 8 lingurite gelatina
- 3/4 cana apa
- 2 cani afine
Preparare Prajitura frageda cu crema de afine:
Blat pandispan:
- Galbenusurile se mixeza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si obtineti o crema omogena.
- Se adauga apoi apa calda si faina amestecata cu praful de copt.
- Albusurile se mixeaza separat cu un praf de sare pana se obtine o bezea tare.
- Se incorporeaza apoi usor in castronul cu restul ingredientelor, cu ajutorul unei spatule.
- Aluatul obtinut se toarna intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 15-20 minute.
- La fel se pregatesc si celelalte 2 blaturi.
- Se lasa blaturile sa se raceasca complet.
Crema de afine:
- Mixati iaurtul cu 5 linguri zahar pudra intr-un blender.
- Adaugati 1 cana de afine, mixati cateva secunde.
- Gelatina se pune la inmuiat 10 minute in apa, apoi se dizolva pe bain-marie.
- Dupa ce se raceste putin, gelatina se toarna in fir subtire, in mixul de afine si iaurt, se amesteca pana la omogenizare.
- Smantana pentru frisca se bate cu restul de zahar pudra (3 linguri) pana se intareste, apoi se amesteca usor cu restul cremei de afine.
- Se incorporeaza si afinele intregi ramase (1 cana).
Asamblare Prajitura frageda cu crema de afine:
- Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
- Ungeti-l cu jumatate din crema de afine.
- Asezati cel de-al doilea blat.
- Intindeti restul de crema.
- Asezati cel de-al treilea blat.
- Deasupra decorati cu zahar pudra.
- Prajitura frageda cu crema de afine se lasa la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: