Prajitura cu capsuni si crema de branza

Prajitura cu capsuni si crema de branza este un desert delicat, aromat, perfect pentru a intampina primavara intr-un mod savuros. Se pot folosi si alte fructe; ele se combina perfect cu blatul fraged, pufos, dar si cu crema de branza.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si crema de branza:

Blat:

  • 6 oua
  • 120 g faina
  • 40 g amidon
  • 140 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de branza:

  • 300 g branza crema rece
  • 150 ml smantana pentru frisca rece
  • 3-4 linguri zahar pudra

Alte ingrediente:

  • 1 borcan gem de capsuni

Decor:

  • Capsuni proaspete

Preparare Prajitura cu capsuni si crema de branza:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul in 2 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, mixati la viteza mica cateva secunde, cat sa se incorporeze acestea in bezea.
  • Adaugati faina amestecata in prealabil cu amidonul, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de branza:

  • Se mixeaza branza crema cu smantana pentru frisca rece si zaharul pudra pana se obtine o crema omogena ferma.
  • Asamblare Prajitura cu capsuni si crema de branza:
  • Unul din blaturile obtinute se asaza pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde uniform gemul de capsuni.
  • Deasupra se intinde jumatate din crema de branza obtinuta.
  • Se asaza cel de-al doilea blat.
  • Intindeti peste el restul de crema de branza.
  • Decorati cu capsuni proaspete.
  • Dati Prajitura cu capsuni si crema de branza la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.