Prajitura cu capsuni si crema de branza
Prajitura cu capsuni si crema de branza este un desert delicat, aromat, perfect pentru a intampina primavara intr-un mod savuros. Se pot folosi si alte fructe; ele se combina perfect cu blatul fraged, pufos, dar si cu crema de branza.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si crema de branza:
Blat:
- 6 oua
- 120 g faina
- 40 g amidon
- 140 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
Crema de branza:
- 300 g branza crema rece
- 150 ml smantana pentru frisca rece
- 3-4 linguri zahar pudra
Alte ingrediente:
- 1 borcan gem de capsuni
Decor:
- Capsuni proaspete
Preparare Prajitura cu capsuni si crema de branza:
Blat:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Adaugati zaharul in 2 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
- Adaugati galbenusurile, mixati la viteza mica cateva secunde, cat sa se incorporeze acestea in bezea.
- Adaugati faina amestecata in prealabil cu amidonul, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Turnati compozitia intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul copt se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema de branza:
- Se mixeaza branza crema cu smantana pentru frisca rece si zaharul pudra pana se obtine o crema omogena ferma.
- Asamblare Prajitura cu capsuni si crema de branza:
- Unul din blaturile obtinute se asaza pe un platou de prajituri.
- Peste acesta se intinde uniform gemul de capsuni.
- Deasupra se intinde jumatate din crema de branza obtinuta.
- Se asaza cel de-al doilea blat.
- Intindeti peste el restul de crema de branza.
- Decorati cu capsuni proaspete.
- Dati Prajitura cu capsuni si crema de branza la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us: