Prajitura frageda cu mascarpone si zmeura

Prajitura frageda cu mascarpone si zmeura este un desert delicat, racoros, perfect de vara. Crema cu frisca combinata cu zmeura proaspata si blatul fin, alcatuiesc un desert exceptional de vara.

prajitura frageda cu mascarpone si zmeura

Ingrediente Prajitura frageda cu mascarpone si zmeura:

Blat:

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 160 g faina

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 600 ml smantana pentru frisca rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 400 g zmeura proaspata

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar

Decor:

  • Ciocolata neagra rasa

Preparare Prajitura frageda cu mascarpone si zmeura:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul in 2 reprize, se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
  • Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in albusurile rigide.
  • In final se incorporeaza faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, se verifica cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, blatul obtinut se taie pe jumatate in lungime, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Sirop:

  • Punem apa la fiert impreuna cu zaharul.
  • Dupa ce acesta s-a dizolvat, oprim focul si asteptam sa se raceasca siropul obtinut, inainte de a-l folosi la prajitura.

Crema de mascarpone:

  • Mixati mascarponele cu zaharul pudra pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron mixati smantana pentru frisca pana cand obtineti o frisca consistenta.
  • Adaugati in 2-3 reprize mascarponele in frisca obtinuta, mixati pana la omogenizare.
  • Din crema astfel obtinuta se opreste cca. un sfert, pentru a decora prajitura.

Asamblare Prajitura frageda cu mascarpone si zmeura:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu jumatate din siropul obtinut.
  • Peste acesta intindeti uniform jumatate din crema de mascarpone ramasa.
  • Asezati apoi zmeura in crema cat mai uniform.
  • Intindeti restul de crema peste zmeura.
  • Asezati cel de-al doilea blat, apoi insiropati-l cu restul de sirop.
  • Topul prajiturii se decoreaza cu crema oprita anterior si cu ciocolata neagra rasa.
  • Prajitura frageda cu mascarpone si zmeura se lasa la frigider minim 6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.