Prajitura cu branza frisca si ananas
Prajitura cu branza frisca si ananas este un desert savuros, usor de preparat, ideal atunci cand aveti musafiri. Blatul de cacao combinat cu crema de branza si anana si glazura de ciocolata alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu branza frisca si ananas:
Blat de cacao:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
Crema de branza si frisca:
- 500 ml smantana pentru frisca rece
- 500 g branza de vaci
- 4-5 linguri zahar pudra
- 2 plicuri gelatina granule (20 g)
- 125 ml suc din compot de ananas
- Bucati de ananas dintr-o cutie de compot de ananas
Glazura:
- 2 linguri smantana minim 18% grasime
- 2 linguri zahar
- 2 linguri unt
- 2 linguri cacao
Preparare Prajitura cu branza frisca si ananas:
Blat de cacao:
- Mixati ouale cu zaharul cca. 10 minute pana cand ouale devin spumoase si isi tripleaza volumul.
- Se incorporeaza apoi faina cernuta amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt cu ajutorul unei spatule, amestecand usor compozitia cu miscari de jos in sus, pana cand obtineti un aluat omogen.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul copt se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.
Crema de branza si frisca:
- Gelatina se pune la inmuiat in sucul de ananas cca. 5-7 minute.
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca ferma.
- Peste frisca obtinuta se adauga branza de vaci si se mixeaza cateva secunde pana la omogenizare.
- Gelatina inmuiata se pune la dizolvat pe bain-marie, apoi se lasa cateva minute sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit se toarna in fir subtire peste compozitia de frisca+branza de vaci obtinuta anterior.
- Se mixeaza usor pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu branza frisca si ananas:
- Pe unul din blaturile de cacao obtinute se intinde uniform crema de branza si frisca.
- Peste aceasta se asaza uniform bucatile de ananas scurse bine de suc si taiate in bucatele.
- Deasupra se asaza cel de-al doilea blat de cacao.
- Peste acesta se toarna glazura de ciocolata:
- Puneti ingredientele de glazura intr-o craticioara mica antiaderenta.
- Lasati ingredientele la foc mic pana cand incep sa fiarba, amestecand din cand in cand.
- Luati apoi craticioara de pe foc, amestecati pana cand toate ingredientele sunt topite si ati obtinut o glazura.
- Lasati glazura sa se racoreasca 5-7 minute apoi turnati-o peste cel de-al doilea blat al prajiturii.
- Dupa ce se raceste complet glazura dati Prajitura cu branza frisca si ananas la frigider minim 4 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us: