Prajitura cu ananas mascarpone si nuci

Prajitura cu ananas mascarpone si nuci este un adevarat rasfat culinar. Blatul cu aroma de ananas si nuci se combina perfect cu crema de mascarpone si frisca.

Ingrediente Prajitura cu ananas mascarpone si nuci:

Blat:

  • 100 g nuci macinate
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 300 g bucati din ananas din conserva scurse bine de zeama
  • 50 g unt topit

Crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri nuca macinata fin

Preparare Prajitura cu ananas mascarpone si nuci:

Blat:

  • Ananasul din conserva scurs bine de zeama se pune intr-un blender si se mixeaza cateva secunda pana cand devine ca o pasta.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga untul topit si racit si pasta obtinuta din ananas; se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron se amesteca faina cu nucile macinate si bicarbonatul de sodiu.
  • Amestecul obtinut se toarna in 2-3 reprize in castronul cu oua-unt-ananas.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema de mascarpone:

  • Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra pana la omogenizare.
  • Se adauga turnand usor smantana pentru frisca.
  • Se mixeaza usor pana la incorporare completa.
  • Crema astfel obtinuta se intinde uniform peste blatul racit.
  • Deasupra se presara nucile macinate marunt.
  • Prajitura cu ananas mascarpone si nuci se lasa la frigider minim 2 ore, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.