Prajitura Revani

Nu sunt fan al prajiturilor clasice turcesti, pentru ca  au un continut ridicat de zahar in compozitie, insa delicioasa Prajitura Revani m-a cucerit imediat. La sirop am folosit mult mai putin zahar decat are reteta originala (400 – 450 g), insa gustul acestei delicate prajituri insiropate fost perfect pentru noi.

prajitura revani
Ingrediente Prajitura Revani:

Sirop:

  • 225 g zahar
  • 600 ml apa
  • 2-3 linguri suc proaspat de lamaie
  • Esenta de portocala 1 lingurita sau 1-2 linguri apa de flori de portocal

Blat:

  • 3 oua mari
  • 120 g zahar
  • 130 g faina
  • 120 g gris
  • 30 g fulgi de cocos
  • 100 g unt topit si racit
  • 250 ml lapte batut
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt

Decor:

  • Fistic/nuci taiate
  • Frisca

Preparare Prajitura Revani:

  • Se prepara mai intai siropul.
  • Intr-o cratita, se pun la fiert, la foc mediu, zaharul cu apa si sucul de lamaie.
  • Dupa 2-3 clocote, se opreste focul si adaugam esenta de portocale/apa de flori de portocal.
  • Se lasa siropul sa se raceasca, intre timp preparam blatul.

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul, la viteza mare, pana cand compozitia devine ca o spuma si isi dubleaza volumul (3-4 minute), adaugati apoi pe rand untul topit si racit, laptele batut, esenta de vanilie, grisul, fulgii de cocos, iar in final faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Ungeti cu putin unt fundul si peretii unei tavi de 20×28 cm.
  • Presarati putin zahar tos pe fundul tavii, apoi turnati compozitia obtinuta in aceasta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-30 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Scoateti tava din cuptor, taiati prajitura in patrate si turnati pe toata suprafata acesteia siropul racit.
  • Dupa ce se raceste complet, Prajitura Revani se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a o servi.
  • Prajitura Revani se decoreaza cu fistic/nuci taiate sau cu frisca.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.