Placinta grilaj cu branza si stafide

23 Shares

Placinta grilaj cu branza si stafide este un desert exceptional de weekend. Umplutura aromata de branza impreuna cu grilajul crocant glazurat, alcatuiesc un desert rafinat savuros.

Placinta grilaj cu branza si stafide

Ingrediente Placinta grilaj cu branza si stafide:

Foi:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri

Umplutura de branza:

  • 1 kg branza de vaci
  • 8 oua
  • 225 g zahar
  • 200 g unt moale
  • 35 g amidon
  • 100 g stafide
  • Coaja de portocala rasa
  • 1 galbenus pentru uns grilajul

Glazura:

  • 150 g zahar pudra
  • Sucul de la o lamaie mare

Preparare Placinta grilaj cu branza si stafide:

Foi:

  • Amestecati faina cernuta cu zaharul pudra.
  • Untul se taie in bucatele mici si se adauga in mixul de faina impreuna cu galbenusurile.
  • Se framanta ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Formati o minge din aluat, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o la frigider cca. 30 de minute.
  • Aluatul racit se imparte in 1/3 si 2/3.
  • Partea mai mica (1/3) se lasa la frigider pentru a fi folosita mai tarziu, pentru grilajul prajiturii.
  • Restul de aluat (2/3) de intinde intr-o foaie de marimea tavii de copt 25×35 cm.
  • Foaia obtinuta se aseaza in tava de copt, in care in prealabil se pune hartie de copt.
  • Foaia se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 10 minute.
  • Intre timp se prepara umplutura de branza:

Umplutura de branza:

  • Untul moale se mixeaza cu 200 g zahar pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga treptat branza de vaci si galbenusele de ou, pe rand.
  • Se mixeaza pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Se adauga amidonul, stafidele si coaja de portocala.
  • Albusurile se bat separat impreuna cu restul de zahar (25 g) pana cand devin o bezea rigida.
  • Bezeaua obtinuta se incorporeaza treptat cu ajutorul unei spatule in compozitia de branza obtinuta anterior.
  • Intindeti compozitia de branza peste foaia de aluat partial coapta, nivelati.
  • Scoateti partea mica de aluat din frigider (1/3) intindeti-o intr-o foaie de marimea tavii de copt, apoi taiati din aceasta fasii cu latimea de 1 cm.
  • Fasiile obtinute se aseaza peste masa de branza sub forma de grilaj.
  • Galbenusul de ou se mixeaza pentru a deveni o masa omogena, apoi cu acesta se vor unge fasiile din grilaj.
  • Dati tava in cuptorul incalzit la 150 grade celsius cca. 70-75 minute sau pana cand placinta este coapta, apoi se inchide focul cuptorului.
  • Lasati Placinta grilaj cu branza si stafide sa se raceasca in cuptor, cu usa semideschisa, apoi dati-o la frigider.

Glazura:

  • Mixati zaharul pudra cu sucul de lamaie.
  • Daca glazura obtinuta este prea groasa, mai adaugati suc de lamaie, daca este prea subtire mai adaugati zahar pudra.
  • Glazura se intinde peste grilajul racit sau pe intreaga suprafata a placintei.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.