Legoland Malaezia o atractie pentru toate varstele

2 Shares

Malaezia se afla la „doi pasi” de Singapore, asa ca o mica plimbare pana acolo e un must daca vizitezi „Orasul Leului”.
Cea mai apropiata localitate este Johor Bahru, ce se afla imediat dupa ce treci granita in Malaezia, iar calatoria din centrul Singaporelui pana in Johor Bahru este de cca. 1 1/2 ore – 2 ore (inclusiv timpul pe care il petreceti in cele 2 vami), adica ca si cum ati merge din Bucuresti la Ruse.
In Johor Bahru sunt cateva atractii turistice ce merita vizitate: Moschea Sultanului Abu Bakar, Templul indian din sticla Arulmigu Sri Rajakaliamman, Zoo si Resortul Legoland.
Ca sa vedeti toate obiectivele turistice lejer, fara graba, v-ar trebui 2-3 zile petrecute aici.
Noi am avut la dispozitie doar o zi pentru Malaezia, asa ca am ales sa vizitam doar Legoland-ul din Johor Bahru.
diverse legoland obiective turistice malaezia 1miniland legoland obiective turistice malaezia 0diverse legoland obiective turistice malaezia 5diverse legoland obiective turistice malaezia 4diverse legoland obiective turistice malaezia 3diverse legoland obiective turistice malaezia 2
Resortul Legoland Malaezia a fost deschis in 2012 si cuprinde: Legoland Park, Legoland Water Park si Legoland Hotel.
Avand putin timp la dispozitie am vizitat doar Legoland Park, structurat pe 7 teme:
Miniland, Imagination, Technic, Ninjago World, Adventure, Kingdoms si City.

Cele mai interesante sunt Miniland, Ninjago World si Technic.
Miniland, este un fel de mini Asia cu replici fantastice ale unor atractii de top din Malaezia si Asia, realizate din piese lego.
Astfel, Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, Merlionul din Singapore, Taj Mahalul din India, Angkor Wat din Cambogia sau Orasul Interzis din China, sunt doar cateva din capodoperele de aici, realizate din peste 30 de milioane piese Lego.
miniland legoland obiective turistice malaezia 2miniland legoland obiective turistice malaezia 3miniland legoland obiective turistice malaezia 6miniland legoland obiective turistice malaezia 8miniland legoland obiective turistice malaezia 9miniland legoland obiective turistice malaezia 10miniland legoland obiective turistice malaezia 11miniland legoland obiective turistice malaezia 12miniland legoland obiective turistice malaezia 13miniland legoland obiective turistice malaezia 14miniland legoland obiective turistice malaezia 16miniland legoland obiective turistice malaezia 17miniland legoland obiective turistice malaezia 18

Legoland Technic exceleaza cu Star Wars Miniland, pentru ca aici puteti vedea aproape 2.000 de mini – modele si scene celebre refacute cu ajutorul a peste 1.5 milioane de piese Lego, la scala 1:20, din toate cele 6 episoade ale Star Wars.

De asemenea puteti vedea personaje favorite sau mai putin favorite din Star Wars, precum Yoda, R2-D2, Darth Vader sau Chewbacca, construite din piese Lego.
Unele modele pot fi puse in functiune cu ajutorul unui simplu buton, de asemenea sunt recreate sunete, lumini si alte efecte speciale din seria Star Wars, pentru a crea o atmosfera placuta si realista.
starwars legoland obiective turistice malaezia 1starwars legoland obiective turistice malaezia 2starwars legoland obiective turistice malaezia 3starwars legoland obiective turistice malaezia 4starwars legoland obiective turistice malaezia 5starwars legoland obiective turistice malaezia 6starwars legoland obiective turistice malaezia 7

La Ninjago World incercati experienta Ninjago Ride, o plimbare fantastica de 3 minute cu ochelari 4D pe nas, printre mingi de foc, fulgere, gheata, vant, fum si alte efecte ce va vor purta intr-un fantastic univers NINJAGO, pe masura ce veti trece prin diverse arene si campuri de lupta, pe care trebuie sa le cuceriti.
Nu uitati sa treceti si prin cateva din cele 10 shop-uri din cadrul parcului, de unde puteti sa va achizitionati jucarii Lego, dar si alte suveniruri: cani, tricouri, umbrele, papetarie, etc.
ninjago legoland obiective turistice malaezia 1ninjago legoland obiective turistice malaezia 2ninjago legoland obiective turistice malaezia 3

Cum ajungeti la Resortul Legoland Malaezia din Singapore

In Malaezia nu aveti nevoie de viza, insa la vama veti primi pe pasaport o stampila ce stipuleaza data cand ati intrat in Malaezia si faptul ca  aveti dreptul de a sta in aceasta tara 90 de zile.
viza malaezia

Cel mai simplu si direct mod de a ajunge la Legoland-ul din Johor Bahru Malaezia, plecand din Singapore, este sa apelati la serviciile oferite de firma de turism, WTS Travel & Tours Pte Ltd.
Acestia pun zilnic la dispozitia turistilor, autocare ce pleaca din Singapore, de la Singapore Flyer direct la Resortul Legoland.
Autocarele pleaca de la 9 sau 10.30 (din Singapore spre Legoland) si se reintorc la 17.15 sau 18.45 (din Legoland spre Singapore).
Biletul costa 24S$ dus-intors/persoana si e obligatoriu sa-l achizitionati online de pe site-ul celor de la WTS Travel.
Autocarele sunt curate, au aer conditionat, si poate cel mai important, va asteapta sa treceti de cele doua vami, la iesirea din Singapore si la intrarea in Malaezia.
Astfel, la iesirea din Singapore, toti turisti sunt obligati sa coboare din autocare si sa treaca de controlul vamal (vi se verifica pasaportul).
Autocarul cu care ati venit va trece de vama si va astepta in parcarea ce se afla imediat dupa ce iesiti de la controlul vamal, insa e important sa retineti numarul de inmatriculare al autocarului WTS Travel (va fi scris pe biletul ce il primiti), deoarece pleaca 2 sau 3 autocare la aceeasi ora din Singapore spre Legoland, asa ca trebuie sa va urcati exact in cel in care ati fost asignati initial cand v-ati urcat in autocar.
Dupa ce treceti de controlul vamal la iesirea din Singapore, va urcati in autocarul cu care ati venit (soferul va astepta pana se vor urca si restul de turisti veniti cu el) si acesta va mai merge cativa km pana la intrarea in Malaezia.
Aici trebuie sa coborati inclusiv cu bagajul pe care-l aveti, deoarece in afara de controlul pasapoartelor, la vama malaeziana se va face si controlul bagajelor.
La iesirea din vama malaeziana, soferul autocarului dvs. va asteapta din nou in parcarea de la iesirea din vama.
Dupa ce se vor urca toti turistii, autocarul va mai merga cca. 10 minute si veti ajunge la destinatie: Legoland Malaezia.
Cei ce se vor si intoarce cu aceeasi companie WTS Travel, vor primi instructiuni inainte de a cobori din autocar.
Noi am plecat dimineata cu cei de la WTS Travel spre Legoland Malaezia, insa ne-am intors pe cont propriu in Singapore.
Puteti sa ajungeti si cu transportul in comun din Singapore la Legoland, insa este putin mai complicat, deoarece autobuzele nu va asteapta la vama.

Mai multe despre cum puteti ajunge la Legoland Malaezia, dar si despre ce puteti face aici, preturi, si multe altele, gasiti pe site-ul lor: https://www.legoland.com.my/.
Sper ca v-am convins sa vizitati Legoland-ul din Johor Bahru, daca va aflati in Singapore sau Malaezia.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.