Ce putem vizita in Ruse

43 Shares

Probabil nu v-ati gandit niciodata la Ruse ca si oras turistic (nici nu este !), insa daca sunteti in trecere si vreti sa va relaxati, sau daca vreti sa faceti o plimbare ceva mai lunga din Bucuresti, petrecerea catorva ore aici, nu va fi plictisitoare deloc.

ruse 1 ruse 2 ruse 3 ruse 4 ruse 5

Astfel, o oprire in Ruse la cateva muzee mici si interesante, biserici usor neobisnuite, si la unul din restaurantele bune de aici, va vor transforma o zi banala, intr-o zi de vacanta.
Noi, pe parcusul a 5-6 ore am vizitat urmatoarele obiective turistice langa/in Ruse:

Prima oprire dupa ce am trecut granita la Giurgiu, am facut-o la Manastirea de calugari Sfantul Dimitri Basarbovski, ce se afla la 12 km sud de Ruse, in stancile comunei Basarbovo.
Se pare ca a fost construita undeva intre secolele XII-XIV, si este singura manastirea construita in stanca existenta in Bulgaria.
Frescele de pe exteriorul chiliilor din stanca, iconostasul sculptat in lemn si icoana de mari dimensiuni ce-l infatiseaza pe Sf. Dumitru cel Nou, sunt elementele principale de interes de aici.
Opriti-va cateva minute si in superba gradina amenajata sub stanci, pentru ca este o oaza de linistte si relaxare.

Manastirea Basarbovski obiective turistice Ruse 1 Manastirea Basarbovski obiective turistice Ruse 2 Manastirea Basarbovski obiective turistice Ruse 3 Manastirea Basarbovski obiective turistice Ruse 4 Manastirea Basarbovski obiective turistice Ruse 5 Manastirea Basarbovski obiective turistice Ruse 6

Manastirea Basarbovski obiective turistice Ruse 7 Manastirea Basarbovski obiective turistice Ruse 8

Biserica Sveta Troita sau Biserica Sfintei Treimi, este cel mai vechi locas de cult din Ruse, fiind construita in 1632.
Forma sa octogonala si intrarea subterana (biserica este construita la 4 metri sub pamant), dau originalitate acestei biserici aflate in centrul orasului Ruse.
Interiorul cu 12 coloane, icoane frumoase si viu colorate, va vor impresiona in aceeasi masura ca si exteriorul.

catedrala sveta troita obiective turistice ruse 1 catedrala sveta troita obiective turistice ruse 2 catedrala sveta troita obiective turistice ruse 3 catedrala sveta troita obiective turistice ruse 4 catedrala sveta troita obiective turistice ruse 5 catedrala sveta troita obiective turistice ruse 6

Galeria de Arta din Ruse a fost fondata in 1933, si in prezent este gazduita intr-o cladire de tip comunist, ce nu se preteaza pentru a expune lucrari de arta.
Colectia permanenta a Galeriei de Arta, contine peste 2.700 de picturi, sculpturi, grafice, icoane, donate de Ministrerul Bulgar al Educatiei.
Majoritatea lucrarilor apartin artistilor autohtoni contemporani, precum: Lazarov, Mihov, Vladimirov, insa am fost placut surprinsa sa vad in expozitie si „Arlechinul” lui Corneliu Baba pictat in 1976.
Muzeul are si expozitii temporare, ale diversilor artisti straini, inclusiv romani.

galeria de arta obiective turistice ruse 1 galeria de arta obiective turistice ruse 2 galeria de arta obiective turistice ruse 3 galeria de arta obiective turistice ruse 4 galeria de arta obiective turistice ruse 5 galeria de arta obiective turistice ruse 6 galeria de arta obiective turistice ruse 7 galeria de arta obiective turistice ruse 8

Muzeul Regional de Istorie din Ruse are mai multe colectii de artefacte ce va poarta prin istoria popurului bulgar din preistorie pana in prezent.
Vase, portelanuri, bijuterii, arme, argintarie, echipament militar, sunt doar cateva din obiectele interesante expuse aici.

muzeul de istorie ruse 1 muzeul de istorie ruse 2 muzeul de istorie ruse 3 muzeul de istorie ruse 4 muzeul de istorie ruse 5 muzeul de istorie ruse 6 muzeul de istorie ruse 7 muzeul de istorie ruse 8 muzeul de istorie ruse 9

Langa Muzeul Regional de istorie se afla Muzeul Eco din Ruse, ce a fost deschis publicului in septembrie 2014.
Acesta gazduieste colectii ce prezinta legatura plante-animale-om.
Cele 4 nivele ale muzeului prezinta scene si povestioare in viata plantelor, animalelor si oamenilor folosind metode moderne, respectiv expunerea obiectelor in diorame.
Cel mai impresionant exponat de aici, este un mamut impaiat ce ocupa o intreaga incapere din muzeu.

eco museum obiective turistice ruse 1 eco museum obiective turistice ruse 2 eco museum obiective turistice ruse 3 eco museum obiective turistice ruse 4 eco museum obiective turistice ruse 5 eco museum obiective turistice ruse 6

Casa Kaliopa sau Muzeul Traiului Orasenesc din Ruse, aflat aproape de malul Dunarii, detine o expozitie bogata si interesanta de mobila, vase, si alte obiecte care redau imaginea ambiantei de interior a caselor din Ruse de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX.

muzeul kaliopa ruse 6 muzeul kaliopa ruse 5

La primul nivel sunt expuse portelanuri, sticla, argint, mobila, costume, iar la etajul doi sunt prezentate interioare ale caselor bogate din Ruse.
Casa a fost construita in 1865, si se pare ca a reprezentat un cadou pentru Kaliopa, iubita guvernatorului Dunarii de la aceea vreme, Mithat Pasa.

muzeul kaliopa ruse 1 muzeul kaliopa ruse 2 muzeul kaliopa ruse 3 muzeul kaliopa ruse 4

Atat am reusit sa vedem pe parcusul unei zile calduroase de august. Ar mai fi fost de vazut in Ruse: ruinele unei cetati romane de la Sexaginta Prista, Muzeul National al Transporturilor, Muzeul Zahari Stoianov, Casa lui Toma Kargiev.

Un am mancat in Ruse

Noi ne-am oprit sa mancam la restaurantul Happy Bar & Grill, aflat langa Piata Libertatii, din centrul orasului.
Meniul restaurantului este foarte bogat, mancarea gustoasa, atmosfera primitoare.
Puteti sta pe terasa restaurantului ce poate gazdui 160 de persoane, insa noi am preferat interiorul localului dotat cu aer conditionat, deoarece afara erau cel putin 35 grade Celsius.
Ne-am rasfatat cu: cartofi cu broccoli si branza la cuptor, file de pui in parmezan, chiftele din porc si vita preparate pe plita, desert cu mascarpone si afine, pepene galben cu crema caramel si bucatele de cozonac (un desert extraordinar !), si un excelent ness frappe.

restaurant happy bar grill ruse 1 restaurant happy bar grill ruse 2 restaurant happy bar grill ruse 3 restaurant happy bar grill ruse 4 restaurant happy bar grill ruse 5 restaurant happy bar grill ruse 6 restaurant happy bar grill ruse 7

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.