Chiftele din orez si mazare

319 Shares

Delicioasele Chiftele din orez si mazare se prepara foarte usor si sunt ideale pentru o cina satioasa. Se pot servi ca atare sau ca si garnitura langa orice tip de friptura.

Chiftele din orez si mazare

Ingrediente Chiftele din orez si mazare:

  • 100 grame orez fiert
  • 1 cana mazare fiarta
  • 1/2 cana faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ceapa verde tocata marunt (partea verde)
  • Sare
  • Piper
  • Coriandru macinat
  • Ulei pentru prajit

Preparare Chiftele din orez si mazare:

  • Intr-un castron mixati oul cu faina, praful de copt laptele cu ajutorul telului, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati condimentele (sare, piper, nucsoara macinata).
  • Se incorporeaza apoi orezul fiert, mazarea fiarta si ceapa verde tocata marunt (partea verde).
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie.
  • Luati cu lingura din compozitia de chiftele obtinuta si puneti in tigaie.
  • Lasati chiftelele formate sa se prajeasca pe fiecare parte 3-4 minute, sau pana cand sunt rumenite.
  • Dupa ce le scoateti din tigaie, lasati-le cateva minute pe prosop de hartie pentru a mai absorbi din grasime.
  • Chiftelele din orez si mazare se servesc calde.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.