Cartofi cu orez la cuptor

102 Shares

O mancare simpla, usor de preparat, sunt deliciosii Cartofi cu orez la cuptor. Se pot servi ca atare alaturi de o salata sau ca si garnitura langa orice fel de friptura preparata la cuptor. De asemenea, puteti s-o serviti ca si mancare de post, daca ungeti vasul de cuptor cu ulei sau margarina.

cartofi-cu-orez-la-cuptor

Ingrediente Cartofi cu orez la cuptor:

  • 1 kg cartofi
  • 300 grame orez
  • 1 ceapa
  • 300 ml suc de rosii
  • 400-500 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • 20 grame unt

Preparare Cartofi cu orez la cuptor:

  • Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i in rondele subtiri, condimentati-i cu sare si piper.
  • Tocati ceapa marunt, caliti-o intr-o tigaie in care ati pus 2 linguri ulei, timp de 4-5 minute.
  • Adaugati apoi in tigaie orezul si sucul de rosii.
  • Lasati ingredientele sa fiarba la foc mediu 10 minute.
  • Amestecati orezul din cand in cand, turnati apa treptat (orezul trebuie sa ramana lichid, deoarece va fi pus la cuptor, unde va absorbi restul de lichid).
  • Dupa ce ati fiert orezul 10 minute, luati cratita de pe aragaz.
  • Ungeti cu unt un vas ceramic sau Jena si aranjati pe fundul acestuia jumatate din cartofii feliati.
  • Peste acestia intindeti orezul partial fiert anterior.
  • Acoperiti orezul cu restul rondelelor de cartofi.
  • Dati vasul in cuptorul incins la 180 grade timp de 30-40 minute sau pana cand cartofii se inmoaie, iar orezul absoarbe lichidul.
  • Serviti calzi cartofii cu orez la cuptor; garnisiti-i cu patrunjel.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.