Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni
Un desert aromat, usor de preparat, ideal cand aveti musafiri, este Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni. Textura fina a blaturilor acestui deliciu culinar, este conferita de smantana si de albusurile batute spuma.
Ingrediente Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni:
- 250 grame smantana
- 4 oua
- 250 grame zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 300 grame faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri cacao
- 150 grame capsuni
- Zahar pudra pentru decorare
Preparare Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni:
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Taiati capsunile in bucatele mici si lasati-le sa se scurga de sucul format intr-o strecuratoare.
- Intr-un castron mixati smantana cu galbenusele pana obtineti o crema omogena.
- Intr-un alt castron bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.
- Adaugati peste acestea faina si praful de copt, mixati.
- In final incorporati crema obtinuta anterior din smantana+galbenusuri.
- Dupa ce obtineti un aluat omogen, impartiti-l in doua parti egale.
- Intr-unul din aluaturi adaugati cele doua linguri de cacao, mixati pana cand obtineti o compozitie omogena de cacao.
- Ungeti cu putin unt si tapetati cu faina (sau acoperiti cu o hartie de copt) o tava dreptunghiulara de cuptor de 22×33 cm.
- Turnati aluatul cu cacao pe fundul tavii de copt, nivelati-l cu o spatula.
- Deasupra acestuia aranjati bucatelele de capsuni pe toata suprafata tavii de copt.
- Turnati aluatul fara cacao peste capsuni.
- Dati tava in cuptorul incins timp de 40-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati.
- Decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us: