Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni

Un desert aromat, usor de preparat, ideal cand aveti musafiri, este Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni. Textura fina a blaturilor acestui deliciu culinar, este conferita de smantana si de albusurile batute spuma.

Prajitura-pufoasa-cu-cacao-cu-capsuni_02

Ingrediente Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni:

  • 250 grame smantana
  • 4 oua
  • 250 grame zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 150 grame capsuni
  • Zahar pudra pentru decorare

Preparare Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Taiati capsunile in bucatele mici si lasati-le sa se scurga de sucul format intr-o strecuratoare.
  • Intr-un castron mixati smantana cu galbenusele pana obtineti o crema omogena.
  • Intr-un alt castron bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.
  • Adaugati peste acestea faina si praful de copt, mixati.
  • In final incorporati crema obtinuta anterior din smantana+galbenusuri.
  • Dupa ce obtineti un aluat omogen, impartiti-l in doua parti egale.
  • Intr-unul din aluaturi adaugati cele doua linguri de cacao, mixati pana cand obtineti o compozitie omogena de cacao.
  • Ungeti cu putin unt si tapetati cu faina (sau acoperiti cu o hartie de copt) o tava dreptunghiulara de cuptor de 22×33 cm.
  • Turnati aluatul cu cacao pe fundul tavii de copt, nivelati-l cu o spatula.
  • Deasupra acestuia aranjati bucatelele de capsuni pe toata suprafata tavii de copt.
  • Turnati aluatul fara cacao peste capsuni.
  • Dati tava in cuptorul incins timp de 40-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura pufoasa cu cacao si capsuni sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati.
  • Decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.