Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata este un desert fabulos. Blatul simplu impreuna cu gemul si crema de capsuni, glazurate cu ciocolata, alcatuiesc un preparat culinar savuros.

Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata:

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de capsuni:

  • 500 grame branza crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 150 grame zahar pudra
  • 250 grame capsuni proaspete

Glazura:

  • 150 grame unt
  • 100 grame zahar pudra
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura amidon de porumb

 

  • 200 grame gem de capsuni

Preparare Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata:

Blat:

  • Intr-un castron mixati albusurile spuma.
  • Intr-un alt castron mixati galbenusurile cu zaharul pudra.
  • Adaugati uleiul, faina si praful de copt.
  • In final incorporati in aluat albusurile batute spuma.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de cuptor de 33×40.
  • Turnati in tava de copt aluatul obtinut si dati-l in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul prajiturii sa se raceasca complet, apoi ungeti-l pe toata suprafata cu gemul de capsuni.

Crema de capsuni:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand obtineti o frisca de consistenta mai ferma.
  • Amestecati intr-un blender crema de branza impreuna cu capsunile pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati peste aceasta frisca obtinuta anterior.
  • Mixati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Repartizati in mod uniform crema de capsuni obtinuta peste gemul de capsuni asezat anterior peste blatul prajiturii.
  • Dati prajitura la frigider cel putin o ora pentru a se intari.

Glazura:

  • Topiti untul intr-o cratitcioara pe bain-marie.
  • Dupa ce acesta s-a topit, adaugati restul ingredientelor pentru glazura si mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Luati glazura de pe foc si turnati-o peste restul prajiturii obtinuta anterior (blat + gem de capsuni + crema de capsuni).
  • Intindeti-o repede fiindca va incepe sa se solidifice.
  • Lasati prajitura la frigider pana a doua zi pentru a se inmuia.
  • Taiati Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata in patrate cu ajutorul unui cutit lung pe care in prealabil l-ati trecut prin apa.
  • Decorati-le cu jumatati de capsuni si frunze de menta proaspete.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.