Prajitura bicolora cu capsuni si crumble
Prajitura bicolora cu capsuni si crumble este un desert savuros, usor de preparat.
Ingrediente Prajitura bicolora cu capsuni si crumble:
Blat:
- 4 oua
- 250 g faina
- 170 g unt
- 200 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- 2 lingruri smantana 12%
- 2 lingurite praf de copt
Capsuni:
- 500 g
Crumble:
- 100 g faina
- 70 g unt moale
- 40 g zahar pudra
Preparare Prajitura bicolora cu capsuni si crumble:
Blat:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Se incorporeaza faina cernuta + praful de copt, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Aluatul obtinut se imparte in doua parti: in unul se adauga cacaua si smantana, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi de 24x24x cm.
- Turnati aluatul fara cacao, nivelati.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop, se taie in bucati.
- ½ din jumatatile de capsuni se aranjeaza cat mai uniform in aluatul fara cacao din tava.
- Deasupra se toarna aluatul cu cacao, nivelati.
- Deasupra acestuia se aranajeaza cat mai uniform jumatatile de capsuni ramase.
- Peste ele se presara crumbe-lul: untul moale se amesteca cu zaharul pudra si faina pana se obtine aluatul sfaramicios.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 35-45 minute.
- Prajitura bicolora cu capsuni si crumble se lasa sa se raceasca in tava, se taie in bucati.
Please follow and like us: