Prajitura bicolora cu  capsuni  si crumble

Prajitura bicolora cu  capsuni  si crumble este un desert savuros, usor de preparat.

Ingrediente   Prajitura bicolora cu  capsuni  si crumble:

Blat:

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 170 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingruri smantana 12%
  • 2 lingurite praf de copt

Capsuni:

  • 500 g

Crumble:

  • 100 g faina
  • 70 g unt moale
  • 40 g zahar pudra

Preparare   Prajitura bicolora cu  capsuni  si crumble:

Blat:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Se incorporeaza faina cernuta + praful de copt, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua parti: in unul se adauga cacaua si smantana, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi de 24x24x cm.
  • Turnati aluatul fara cacao, nivelati.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop, se taie in bucati.
  • ½ din jumatatile de capsuni se aranjeaza cat mai uniform in aluatul fara cacao din tava.
  • Deasupra se toarna aluatul cu cacao, nivelati.
  • Deasupra acestuia se aranajeaza cat mai uniform jumatatile de capsuni ramase.
  • Peste ele se presara crumbe-lul: untul moale se amesteca cu zaharul pudra si faina pana se obtine aluatul sfaramicios.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 35-45 minute.
  • Prajitura bicolora cu  capsuni  si crumble se lasa sa se raceasca in tava, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.