Piept de pui la cuptor cu mozzarella si spanac

94 Shares

Deliciosul Piept de pui la cuptor cu mozzarella si spanac este foarte consistent, si e de preferat sa se prepare pentru masa de pranz. Baconul, ciupercile, mozzarella, parmezanul, spanacul si condimentele folosite, fac din acest preparat culinar o mancare pe placul tuturor gurmanzilor.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si spanac
Ingrediente Piept de pui la cuptor cu mozzarella si spanac:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 piepti de pui file
  • 50 grame bacon
  • 160 grame frunze de spanac
  • 80 grame unt
  • 200 grame ciuperci feliate
  • 6 catei de usturoi pisati
  • 600 ml supa crema de ciuperci
  • 200 grame smantana
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50 grame parmezan ras
  • 100 grame mozzarella rasa
  • 1 lingurita oregano/busuioc uscat
  • Sare
  • Piper

Preparare Piept de pui la cuptor cu mozzarella si spanac:

  • Ungeti cu ulei o tava ceramica de copt.
  • Condimentati cu sare si piper pieptii de pui si prajitii intr-o tigaie in care ati incins in prealabil uleiul de masline, cca. 7-8 minute pe fiecare parte.
  • Puneti pieptii de pui prajiti intr-o farfurie.
  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Adaugati in tigaie baconul si lasati-l in tigaie pana se rumeneste putin, apoi scoateti-l pe o farfurie si taiati-l in bucatele.
  • Adaugati frunzele de spanac in tigaie si mixati-le 3-4 minute pana cand se inmoaie, apoi luati-le si aranjati-le pe toata suprafata tavii ceremice pregatite anterior.
  • Puneti 20 grame unt in tigaie si caliti ciupercile feliate pana cand acestea se rumenesc usor.
  • Adaugati apoi usturoiul pisat, mixati ingrediente si lasati-le pe foc inca 2 minute.
  • Incorporati in tigaie supa crema de ciuperci, smantana, sucul de lamaie si 1/2 lingurita oregano/busuioc uscat, parmezanul ras si celelalte 60 grame de unt.
  • Mixati ingredientele si lasati-le pe foc pana cand obtineti un sos omogen.
  • Turnati jumatate din sosul astfel obtinut peste spanacul din tava ceramica, apoi asezati in tava pieptii de pui prajiti anterior.
  • Cu ajutorul unei linguri puneti restul de sos peste pieptii de pui, astfel incat sa-i acoperiti cu acesta.
  • Deasupra sosului presarati bucatelele de bacon rumenite anterior, branza mozzarella rasa, si restul de oregano/patrunjel uscat.
  • Dati pieptii de pui la cuptor timp de 25-30 minute sau pana cand sunt rumeniti.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.