Cartofi la cuptor cu unt si oregano
O garnitura savuroasa pentru orice tip de friptura sunt deliciosii Cartofi la cuptor cu unt si oregano. Sucul in care acestia sunt preparati (supa de pui+unt+ulei de masline+condimente) le confera o aroma deosebita.
Ingrediente Cartofi la cuptor cu unt si oregano:
- 1.5 kg cartofi
- 1 lamaie
- 1/4 cana ulei de masline
- 60 grame unt topit
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 1/2 cana supa de pui
- Sare
- Piper
Preparare Cartofi la cuptor cu unt si oregano:
- Curatati cartofii de coaja, spalatii, taiatii in bucati si asezatii intr-un castron mare.
- Stoarceti sucul de la lamaie si turnati-l peste cartofii pusi in castron.
- Adaugati uleiul de masline, untul topit, oregano, praful de usturoi, sare, piper.
- Mixati bine ingredientele.
- Asezati apoi cartofii, cu tot cu sucul format, intr-o tava dreptunghiulara de copt in care ati pus in prealabil o folie de copt.
- Turnati supa de pui in tava, avand grija sa n-o turnati peste cartofi, deoarece s-ar imprastia condimentele si grasimea de pe acestia.
- Acoperiti tava dreptunghiulara cu o folie de aluminiu si dati cartofii in cuptorul incins la 180 grade timp de 40 de minute.
- Scoateti apoi folia de aluminiu, mixati usor cartofii si mai lasatii in cuptor timp de 40-50 de minute, pana cand acestia sunt gata.
- Dupa ce scoateti cartofii din cuptor mai acoperitii cu o folie de alumiu inca 15 minute (pentru a mai absorbi din sucul in care au fost preparati).
- Serviti calzi cartofii la cuptor cu unt si oregano.
Please follow and like us:
Retete simple si apetisante.
Multumesc Gabriela 🙂