Cartofi la cuptor cu unt si oregano

O garnitura savuroasa pentru orice tip de friptura sunt deliciosii Cartofi la cuptor cu unt si oregano. Sucul in care acestia sunt preparati (supa de pui+unt+ulei de masline+condimente) le confera o aroma deosebita.

Cartofi la cuptor cu unt si oregano

Ingrediente Cartofi la cuptor cu unt si oregano:

  • 1.5 kg cartofi
  • 1 lamaie
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 60 grame unt topit
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 1/2 cana supa de pui
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi la cuptor cu unt si oregano:

  • Curatati cartofii de coaja, spalatii, taiatii in bucati si asezatii intr-un castron mare.
  •  Stoarceti sucul de la lamaie si turnati-l peste cartofii pusi in castron.
  • Adaugati uleiul de masline, untul topit, oregano, praful de usturoi, sare, piper.
  • Mixati bine ingredientele.
  • Asezati apoi cartofii, cu tot cu sucul format, intr-o tava dreptunghiulara de copt in care ati pus in prealabil o folie de copt.
  • Turnati supa de pui in tava, avand grija sa n-o turnati peste cartofi, deoarece s-ar imprastia condimentele si grasimea de pe acestia.
  • Acoperiti tava dreptunghiulara cu o folie de aluminiu si dati cartofii in cuptorul incins la 180 grade timp de 40 de minute.
  • Scoateti apoi folia de aluminiu, mixati usor cartofii si mai lasatii in cuptor timp de 40-50 de minute, pana cand acestia sunt gata.
  • Dupa ce scoateti cartofii din cuptor mai acoperitii cu o folie de alumiu inca 15 minute (pentru a mai absorbi din sucul in care au fost preparati).
  • Serviti calzi cartofii la cuptor cu unt si oregano.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.