Muzeele din Strada Nuova Genova

0 Shares

Actuala Via Garibaldi, grandioada “ Strada Nuova” din secolul XVI, impreuna cu cladirile sale istorice elegante, au fost declarate site UNESCO din anul 2006. Aici se afla Palazzo Rosso, Palazzo Bianco si Plazzo Doria Tursi, astazi muzee ce ofera vizitatorilor sai lucrari pretioase de arta din secolele XV-XIX si totodata cele mai vizitate obiective turistice din Genova.

Palazzo Rosso

Palazzo Rosso, construit in secolul XVII, a fost resedinta familiei Brignole Sale. Aici puteti admira fresce din secolul XVI create de artisti ligurieni: Piola, De Ferrari, Carlone si Tavella. In 1874 Ducesa Maria Brignole-Sale De Ferrari a donat aceast palat orasului Genova. Astazi salile sale luxoase expun mobila splendida si o colectie bogata de capodopere ale unor artisti renumiti: Durer, Veronese, Guercino, Grechetto, Strozzi si Van Dyck.

Muzeele din Strada Nuova Genova1Muzeele din Strada Nuova Genova2Muzeele din Strada Nuova Genova3Muzeele din Strada Nuova Genova4                         Muzeele din Strada Nuova Genova:Palazzo Rosso

Dupa ce vizitati palatul nu ratati Terasa “Mirador” deschisa recent vizitatorilor si accesibila cu liftul. Ea se afla pe acoperisul palatului si ofera o priveliste de 360° panoramica a orasului: centrul istoric, Portul Antic, etc.

Muzeele din Strada Nuova Genova6

Muzeele din Strada Nuova Genova5                                 Muzeele din Strada Nuova Genova: Terasa Mirador

Palazzo Rosso se afla pe Via Garibaldi nr. 18 si se poate vizita astfel: marti-vineri: 9 – 19, sambata si duminica 10 – 19. Pretul unui bilet de intrare este de 9 euro/persoana si cuprinde inclusiv vizitarea Palazzo Bianco si Palazzo Doria Tursi. Daca va achizitionati CARD MUSEI il puteti vizita gratuit alaturi de alte 20 de muzee din Genova.

CARD MUSEI GENOVA exista in urmatoarele variante:

Card 24 ore – muzee : 12 euro
Card 24 ore – muzee+transport: 13.5 euro
Card 48 ore – muzee: 16 euro
Card 48 ore – muzee+transport: 20 euro

Palazzo Bianco

Palazzo Bianco a fost construit intre 1530 si 1540 pentru familia Grimaldi. In 1884 Ducesa Maria Brignole-Sale De Ferrari a donat acest palat orasului Genova impreuna cu importanta sa colectie de arta, pentru a crea o galerie de arta publica, deoarece orasul nu dispunea de asa ceva la acea vreme.

Muzeele din Strada Nuova Genova7Muzeele din Strada Nuova Genova8

Muzeele din Strada Nuova Genova: Palazzo Bianco

In afara unor capodopere realizate de Caravaggio, Veronese, Rubens, Van Dyck sau Murillo, cladirea adaposteste si o colectie impresionanta de picturi genoveze din secolele XVI-XVIII realizate de Cambiaso, Strozzi, Piola sau Magnasco.

Muzeele din Strada Nuova Genova9Muzeele din Strada Nuova Genova10Muzeele din Strada Nuova Genova11

Muzeele din Strada Nuova Genova: Palazzo Bianco

Palazzo Bianco se afla pe Via Garibaldi nr. 11 si se poate vizita astfel: marti-vineri: 9 – 19, sambata si duminica 10 – 19. Pretul unui bilet de intrare este de 9 euro/persoana si cuprinde inclusiv vizitarea Palazzo Rosso si Palazzo Doria Tursi. Daca va achizitionati CARD MUSEI il puteti vizita gratuit alaturi de alte 20 de muzee din Genova.

Palazzo Doria Tursi

Palazzo Doria Tursi a fost construit in 1565 la cererea lui Niccoli Grimaldi. Este cel mai fastuos palat aflat pe via Garibaldi si singurul ce are doua gradini imense. In 1597 a devenit proprietatea amiralului Andrea Doria, de la care palatul si-a luat numele.

Muzeele din Strada Nuova Genova12Muzeele din Strada Nuova Genova13Muzeele din Strada Nuova Genova14

Muzeele din Strada Nuova Genova: Palazzo Doria Tursi

Din 1884 pana in 2004 palatul fost sediul Primariei din Genova. Astazi este muzeu si aici putem admira lucrari de arta decorativa, tapiserii, mobila si ceramica ligurica, colectii de monezi, instrumente de greutate si masurat provenind din vechea Republica Genova, o importanta colectie de aparatura de farmacie ce au apartinut unor spitale din Genova, dar si faimoasa vioara Guarneri ce a apartinut lui Niccolo Paganini.

Muzeele din Strada Nuova Genova15Muzeele din Strada Nuova Genova16Muzeele din Strada Nuova Genova17

Muzeele din Strada Nuova Genova: Palazzo Doria Tursi

Palazzo Doria Tursi se afla pe Via Garibaldi nr. 9 si se poate vizita astfel: marti-vineri: 9 – 19, sambata si duminica 10 – 19. Pretul unui bilet de intrare este de 9 euro/persoana si cuprinde inclusiv vizitarea Palazzo Rosso si Palazzo Bianco. Daca va achizitionati CARD MUSEI il puteti vizita gratuit alaturi de alte 20 de muzee din Genova.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.