Muzeul Tehnic din Viena

6 Shares

Muzeul tehnic din Viena ofera o perspectiva asupra lumii tehnologiei, intr-un spatiu de peste 22.000 mp.

De la motoare cu abur la uscatoare de par demodate, de la instrumente muzicale la modele uriase de barci, sau de la primele modele de masini de spalat la aeroplane in marime naturala, Muzeul Tehnic din Viena a achizitionat tot felul de obiecte si dispozitive din prima jumatate a secolului XX.
Stiinta, fizica, astronomie, energie, mediu, planificare urbanistica, inginerie, transport, electronice, orice este legat de tehnologie este aici prezentat, explicat si demonstrat.

Colectiile permanente ale Muzeului Tehnic din Viena sunt:

Mediul Inconjurator si viata de zi cu zi – colectia cuprinde o gama larga de obiecte folosite in viata de zi cu zi: tehnologie domestica, jocuri, sport, timp liber.

Energie si Minerit – mineritul si metalurgia, ingineria mecanica si electrica constituiau baza industriei de la inceputul secolului XX, atunci cand Muzeul tehnic din Viena a fost infiintat. Obiectele imense din aceasta expozitite ilustreaza cu ce se lucra in aceste industrii in a doua jumatate a secolului XIX. Tot aici intalnim si obiecte mai noi ce amintesc de energia regenerabila.

muzeul tehnic din Viena20muzeul tehnic din Viena12

Informatie si Comunicare – colectia cuprinde radiouri si televizoare, dispozitive audio si video, masini de scris, fotografii si filme, dispozitive de telecomunicatii, corespondenta, oficiu postal si procesarea datelor. Cele mai multe din aceste obiecte au fost produse in timpul cresterii rapide a industriei bunurilor de consum ce a inceput la sfarsitul secolului XIX.

muzeul tehnic din Viena4tehnic din Viena5 tehnic din Viena6 tehnic din Viena7muzeul tehnic din Viena8muzeul tehnic din Viena9muzeul tehnic din Viena10muzeul tehnic din Viena11

Tehnologia Productiei – aceasta expozitie este cea mai mare din Muzeul Tehnic din Viena si cuprinde obiecte ce apartin de tehnologia de productie industriala folosite in agricultura, silvicultura, procesarea lemnului si metalelor, fabricarea textilelor, fabricarea mancarii si a bunurilor de lux, ceramica, industrie chimica si industria hartiei.

muzeul tehnic din Viena17muzeul tehnic din Viena18

Principii Tehnice si Stintifice & Muzica – stiintele de baza ale tehnologiei au format fundatia colectiilor acestui muzeu inca de la inceput. Pe termen lung tehnologia ca si stiinta aplicata ne ofera o idee mai complexa asupra originii si asupra aplicatiilor tehnologiei. Atronomia, fizica, chimia ne ajuta sa intelegem mai bine structura macro si micro cosmica a lumii. Tot aici intalnim instrumente muzicale si obiecte de tehnica medicala.

muzeul tehnic din Viena2muzeul tehnic din Viena3

Transport si Trafic – in acesta expozitie interesanta putem admira de la locomotive cu aburi la aeroplane in marime naturala, de la cele mai vechi modele de automobile la barci in marime naturala.

muzeul tehnic din Viena1muzeul tehnic din Viena13muzeul tehnic din Viena14muzeul tehnic din Viena15muzeul tehnic din Viena16

Muzeul Tehnic din Viena se afla pe Mariahilfer Strasse nr. 212 si este deschis astfel: luni-vineri 9 – 18, sambata, duminica 10 -18. Pretul unui bilet de intrare este de 10 euro/persoana, 8.50 pentru pensionari si studenti, si gratuit pentru copiii si adolescentii pana in 19 ani.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.