Muzeul Kunsthistorisches din Viena

0 Shares

Muzeul Kunsthistorisches din Viena a fost construit intre anii 1871-1891 dupa proiectele lui Gottfried Semper si Carl von Hasenauer si este una dintre cele mai importante cladiri ridicate in secolul XIX. O data cu deschiderea sa in 1891 a fost posibil pentru prima data , sa fie prezentata intr-un cadru adecvat, toate colectiile Habsburgilor adunate de-a lungul secolelor si imprastiate in toata lumea.
Muzeul Kunsthistorisches are urmatoare colectii:
Colectia de arta antica va ofera posibiltatea de a cunoaste lumea grecilor si romanilor prin artefactele extraordinare ce au ramas de la acestia. Puteti admira comori ce au apartinut imperatorilor romani, vase antice grecesti, sculpturile romane, dar si comori datand din perioada marilor migratii ale popoarelor antice.

greco-romane 1greco-romane 2greco-romane 3greco-romane 4greco-romane 5greco-romane 6greco-romane kunsthistorisches7greco-romane kunsthistorisches9

Colectia Egipt – Orientul Apropiat
Salile acestei colectii sunt impodobite cu decoratiuni de perete tipic egiptene, relicvarii si ornamente funerare, papirusuri si statui din Egiptul Antic, dar si artefacte interesante din Orientul Apropiat.

egipt kunsthistorisches1egipt kunsthistorisches2egipt kunsthistorisches3egipt kunsthistorisches4egipt kunsthistorisches5
Kunstkammer (Trezoreria) cu obiectele sale somptuoase din aur, vase pretioase, sculpturi, statui din bronz, ceasuri si multe alte lucruri de acest gen , reprezinta cea mai importanta colectie din lume. Din Evul Mediu pana in perioada Barocului, Habsburgii au colectionat obiecte rare si neobisnuite, si au pus artisti virtuosi sa creeze obiecte de arta din materiale pretioase precum fildes, bronz sau aur. Peste 2.200 de obiecte de arta fabuloase dispuse pe o suprafata de 2.700 mp va asteapta in Kunstkammer Viena.

kunstkammer1kunstkammer2kunstkammer3kunstkammer4kunstkammer5kunstkammer6kunstkammer7kunstkammer8kunstkammer9kunstkammer10kunstkammer11
In Pinacoteca Kunsthistorisches, ce este situata la primul etaj al cladirii, puteti admira capodopere realizate intre secolele XV – XIX. Printe acestea se regasesc lucrari de Bruegel, Raffael, Durer, Cranach, Holbein, Rubens, van Dick, Rembrandt, Tiziano, Veronese, Velazquez, Canaletto, Tiepolo, Vermeer.

picturi kunsthistorisches1picturi kunsthistorisches2picturi kunsthistorisches3picturi kunsthistorisches4picturi kunsthistorisches5

Colectia de monede a Kunsthistorisches , cu peste 700.000 de piese, se numara printre cele mai mari cinci colectii numismatice din lume. Cu ajutorul celor 2000 de monezi expuse puteti urmari evolutia monedelor si medaliilor din antichitate pana in prezent.

monezi1monezi2monezi3monezi4monezi5

Muzeul Kunsthistorisches se afla in Maria Theresien Platz (U2 – Museumsquartier), este deschis de marti pana duminica intre orele 10 – 18 (joia pana la ora 21). Pretul unui bilet de intrare este de 14 euro/persoana, iar cu acesta puteti vizita si alte trei muzee ( Colectiia de Arme si Armuri, Muzeul de Instrumente Muzicale si Muzeul Ephesus) ce se afla in Nueu Burg (Heldenplatz) vis-a-vis de Muzeul Kunsthistorisches.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.