10 Muzee interesante in Viena

0 Shares

Pe langa faimoasele obiective turistice ale Vienei precum Hofburg, Castelul Schonbrunn sau Muzeul Kunsthistorisches, puteti vizita si alte atractii in frumosul oras imperial. Printre acestea se numara cele 10 muzee interesante in Viena pe care vi le prezint mai jos, sau cele 5 obiective turistice de vazut gratis in Viena, despre care deja v-am povestit.

1. Academia de Arte Frumoase – Galeria de picturi

Galeria de picturi a Academiei de Arte Frumoase se afla in apropiere de Opera din Viena, in Schillerplatz nr.3. Aceasta pinacoteca detine una din cele mai mari colectii de picturi realizate de vechi maestri precum: Hieronymus Bosch, Titian, Rubens, Rembrandt, Murillo, Tiepolo.

muzeul de arte frumoase1 10 muzee interesante in Viena Galeria a luat fiinta in 1822 cand Contele Lamber-Sprinzenstein, un diplomat Habsburg, a lasat prin testament intreaga sa colectie de tablouri (800) Academiei de Arte Frumoase din Viena. Singura conditie a fost ca aceste tablouri sa fie accesibile publicului, si astfel Galeria de picturi a devenit prumul muzeu de arta aflat intr-o institutie publica in Viena.

muzeul de arte frumoase2 10 muzee interesante in Viena Ulterior, colectiile muzeului s-au imbogatit prin achizitii ale statului, dar si prin donatii facute de aristocrati sau oameni de rand, iar in prezent aici exista in jur de 1.600 de lucrari de arta, din care numai 180 sunt etalate in expozitie permanenta. Printre acestea se afla: „Judecata de Apoi” de Hieronymus Bosch, „St. Cecilia” de Paul Peter Rubens sau „Reuniune de familie intr-o curte din Delft” de Pieter de Hooch.

muzeul de arte frumoase3 10 muzee interesante in Viena Galeria se poate vizita de marti pana duminica intre orele 10 -18, pretul unui bilet de intrare este de 8 euro/persoana.

2. Muzeul de Istorie Militara

Muzeul de Istorie Militara din Viena, este unul din cele mai importante muzee de istorie din lume. A fost construit dupa planurile lui Ludwig Foerster si Theophil Hansen intre 1850 si 1856, fiind cel mai vechi muzeu din Viena.

muzeul de istorie militara1 10 muzee interesante in Vienamuzeul de istorie militara2 10 muzee interesante in Vienamuzeul de istorie militara3 10 muzee interesante in Viena Sectiunile muzeului ne dezvaluie istoria imperiului Habsburgic de la sfarsitul secolului al XVI-lea pana in 1918, dar si soarta Austriei dupa abolirea monarhiei, pana in 1945. Expozitiile permanente din Muzeul de Istorie Militara sunt:

  • Razboiul de 30 de ani
  • Al doilea asediu al turcilor asupra Vienei
  • Printul Eugen de Savoia si Maria Tereza
  • Razboaiele Napoleoniene
  • Franz Joseph
  • Primul Razboi Mondial
  • Forta Navala
  • Republica si dictatura

Muzeul de Istorie Militara se afla la Arsenal Objekt nr. 1 (tramvai 18/D/O) si se poate vizita zilnic intre orele 9 si 17. Pretul unui bilet de intrare este de 6 euro/persoana.

3. Muzeul Leopold

Muzeul Leopold a fost infiintat in 2001 cu ajutorul colectiei de arta privata a lui Rudolf si a Elisabetei Leopold. De atunci a devenit cel mai vizitat muzeu din Museums Quartier Viena.

muzeul leopold1 10 muzee interesante in Vienamuzeul leopold2 10 muzee interesante in Vienamuzeul leopold3 10 muzee interesante in Vienamuzeul leopold4 10 muzee interesante in Viena Muzeul Leopold gazduieste cea mai mai importanta colectie de arta moderna austriaca din lume. Cele peste 5.000 de exponate sunt grupate pe mai multe sectiuni:

  • Egon Schiele
  • Gustav Klimt
  • Obiecte din lemn si din metal vieneze
  • Viena la 1900 si Art Nouveau
  • Arta grafica
  • Secolul XIX
  • Perioada interbelica

Muzeul Leopold se afla in Museumsplatz nr. 1 si este deschis de miercuri pana luni (martea este inchis) intre orele 10 – 18, iar joia este deschis pana la ora 21. Pretul unui bilet de intrare este de 12 euro/persoana.

4. Muzeul Ernst Fuchs

Vila ce gazduieste actualul muzeu Ernst Fuchs a fost construita de celebrul architect austriac Otto Wagner pentru el si familia sa in Hutteldorf (o suburbie a Vienei la acea vreme) in anul 1888. Vila a fost achizitionata in 1972 de artistul Ernst Fuchs (fondatorul Scolii de Realism Fantastic din Viena), a fost renovata, iar din 1988 a fost deschisa publicului.

muzeul fuchs1 10 muzee interesante in Viena In opulenta vila putem admira operele lui Ernst Fuchs: picturi, sculpturi si atelierul artistului. Camerele sunt decorate cu mobilier confectionat din mozaic (masa, scaune), dar si cu vitralii realizate din sticla Tiffany.

muzeul fuchs2 10 muzee interesante in Vienamuzeul fuchs3 10 muzee interesante in Vienamuzeul fuchs4 10 muzee interesante in Viena Muzeul Ernst Fuchs se afla pe Huttelbergstrasse nr. 26. Ca sa ajungeti aici trebuie sa luati metroul U4 pana la Hutteldorf, apoi autobuzul 52a sau 52b, 3 statii in directia Camping Vest. Muzeul se poate vizita de marti pana sambata intre orele 10 – 16. Pretul unui bilet de intrare este de 11 euro/persoana.

5. Muzeul Welt

Muzeul Welt este unul din cele mai importante muzee de etnografie din lume. Acesta adaposteste peste 200.000 de obiecte, 75.000 de fotografii si 144.000 de tiparituri despre istoria, cultura, arta si viata de zi cu zi a popoarelor non-europene.

muzel welt1 10 muzee interesante in Vienamuzel welt2 10 muzee interesante in Vienamuzel welt3 10 muzee interesante in Viena Ele provin din Africa, Orientul Apropiat, Asia Centrala si de Sud-Est, Siberia, America de Nord, Centrala si de Sud, China, Coreea, Japonia, Oceania, Australia, si majoritatea au fost adunate in timpul numeroaselor calatorii facute de arhiducii dinastiei Habsburg. Muzeul Welt se afla in Neue Burg Heldenplatz si se poate vizita de miercuri pana luni (martea este inchis) intre orele 10 – 18. Pretul unui bilet de intrare este de 8 euro/persoana.

Urmatoarele obiective turistice (6, 7) fac parte din complexul muzeal Belvedere, insa din pacate fotografierea in interior este interzisa.

6. Palatul Belvedere

Cele doua splendide palate, Oberes si Unteres Belvedere, au fost realizate in secolul XVIII ca si resedinta de vara pentru Printul Eugene de Savoia (1663 – 1736). Ele au fost construite sub supravegherea arhitectului Johann Lucas von Hildebrandt, si impreuna cu gradinile lor, sunt considerate unele din cele mai impresionante cladiri construite in stil Baroc.

belvedere1 10 muzee interesante in Vienabelvedere2 10 muzee interesante in Viena Oberes Belvedere (palatul de sus) gazduieste cea mai mare colectie de arta austriaca din Evul Mediu pana in prezent. In centrul atentiei se afla expozitia “Arta la 1900” – cea mai mare colectie a artistului Gustav Klimt, dar si lucrari ale unor pictori impresionisti francezi precum Claude Monet. Unteres Belvedere (palatul de jos) cuprinde salile de receptie ale Printului Eugen: Holul Grotesc, Galeria de Marmura sau Sala de Aur si ofera o buna perceptie a designului Baroc interior. Tot in Unteres Belvedere se afla si Orangeria ce gazduieste expozitii temporare impresionante de arta. Oberes Belvedere se afla pe Prinz Eugen-Strasse nr. 27. Acesta este deschis zilnic intre orele 10 – 18. Dupa ce-l vizitati traversati splandida gradina si ajungeti la Unteres Belvedere (Rennweg 6). Unteres Belvedere si Orangeria sunt deschise zilnic 10 -18 (miercurea este deschis pana la 21). Ca sa le vizitati aveti urmatoarele alternative la biletul de intrare:

Oberes Belevedere: 12.5 euro Unteres Belvedere/Orangerie: 11 euro Biletul Belvedere (Oberes + Unteres/Orangerie) : 19 euro Biletul Print Eugen (Oberes + Unteres/Orangerie + Palatul de iarna) : 25 euro

7. Palatul de iarna

A fost construit ca resedinat de iarna a Printului Eugen de Savoia. Acesta a fost realizat cu ajutorul arhitectului Johann Bernhard Fischer vom Erlach. Cele mai importante Sali din Palatul de iarna sunt: Salonul Albastru cu tavanul decorat de Louis Dorigny, Salonul Rosu cu portretul lui Karl al VI-lea , Salonul de Aur cu oglinzi superbe si cu un tavan sofisticat si Sala Bataliilor ce reuneste sapte picturi ale lui Jacques Parrocel.

Palatul de iarna se afla pe Himmelpfortgasse nr. 18 si este deschis zilnic intre orele 10 – 18. Pretul unui bilet de intrare este de 9 euro/persoana.

Urmatoarele 3 muzee se afla in Heldenplatz Neue Burg si le vizitati gratuit cu biletul achizitionat pentru impresionantul Muzeu Kunsthistorisches.

8. Colectia de Arme si Armuri a Muzeului de Arta din Viena

Impresionanta colectie, cea mai importanta de acest fel din lume, a fost creata in secolul XIX, cand majoritatea armurilor ce au apartinut ramurii austriece a Casei Habsburgilor, au fost reunite in Viena.

muzeul de armuri1 10 muzee interesante in Viena Cea mai importanta parte a colectiei a fost a fost asigurata de Arsenalul Imperial ce dateaza din 1436 si contine echipamentul militar al Habsburgilor. O alta parte a acestei colectii imense provine de la Camera de Vanatoare, iar a treia parte provine din Arsenalul Eroilor al Arhiducelui Ferdinand de Tirol.

muzeul de armuri2 10 muzee interesante in Viena In 1889 colectia a fost deschisa sub denumirea de Colectia de Arme, iar din 1989 se numeste Colectia de Arme si Armuri.

muzeul de armuri3 10 muzee interesante in Viena Colectia de Arme si Armuri se afla in Heldenplatz Neue Burg si este deschisa publicului de miercuri pana duminica intre orele 10 – 18.

9. Colectia de Instrumente Muzicale a Muzeului de Arta din Viena

Colectia reuneste cele mai impresionanate instrumente muzicale din perioada renascentista si baroca. In plus, muzeul detine numeroase instrumente muzicale ce au apartinut unor muzicieni si compozitiori renumiti (Beethoven, Chopin).

mim1 10 muzee interesante in Vienamim3 10 muzee interesante in Viena Majoritatea obiectelor expuse au apartinut Habsburgilor, insa colectia s-a imbunatatit continuu prin achizitia, donarea sau imprumutul unor instrumente muzicale.

mim4 10 muzee interesante in Vienamim5 10 muzee interesante in Vienamim2 10 muzee interesante in Viena Colectia de Instrumente Muzicale se afla in Heldenplatz Neue Burg si este deschisa de miercuri pana duminica intre orele 10 – 18.

10. Muzeul Ephesus

Ephesus, aflata in present in Turcia, a fost unul din orasele importante ale antichitatii. Aici se afla una din cele 7 minuni ale Lumii Antice: Templul lui Artemis, si tot acesta a fost caminul uneia dintre cele mai mari comunitati crestine timpurii.

ephesus1 10 muzee interesante in Viena Intre 1895 si 1906 arheologii austrieci au excavat ruinele din Ephesus si drept urmare numeroasele obiecte gasite aici au fost mutate la Viena. Astazi putem admira impresionanta colectie in Muzeul Ephesus, alaturi de Colectia de Antichitati Greco- Romane.

ephesus2 10 muzee interesante in Viena Printre obiectele importante de aici se afla: Monumentul Parther, statuia de bronz Atletul si Copilul cu o gasca. Muzeul detine si sculpturi din Sanctuarul Marilor Zei al Cultului Secret din insula greceasca Samothrace, explorata de austrieci intre 1873 si 1875.

ephesus3 10 muzee interesante in Viena Muzeul Ephesus se afla in Heldenlatz Neue Burg si este deschis de miercuri pana duminica intre orele 10 – 18.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.