Salata de cartofi noi cu sfecla

Salata de cartofi noi cu sfecla este deosebit de gustoasa si foarte consistenta. Aroma dulce a sfeclei combinata cu cartofii noi, ceapa si patrunjel alcatuiesc un preparat culinar excelent.

salata-de-cartofi-noi-cu-sfecla1

Ingrediente salata de cartofi noi cu sfecla:

  • 1 kg cartofi noi (lasati coaja)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2-3 bucati sfecla rosie (se poate folosi si sfecla rosie la borcan cumparata din suparmarket – 450 grame)
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 6 linguri ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • 1 legatura patrunjel tocat

Preparare salata de cartofi noi cu sfecla:

  • Spalati bucatile de sfecla rosie si puneti-le sa fiarba aproximativ o ora la foc mic (incercati cu cutitul sa vedeti daca s-au fiert).
  • Dupa ce s-au racit, curatati-le de coaja, taiati-le cuburi si puneti-le intr-un castron.
  • Fierbeti cartofi noi in apa cu sare 20-25 minute, taiatii in bucati si punetii in castronul cu sfecla.
  • Adaugati ceapa si patrunjelul tocat.
  • Intr-un castron mic mixati otetul, uleiul, sarea si piperul, apoi turnati sosul format peste salata de cartofi noi cu sfecla.
  • Puneti salata in frigider cel putin 2-3 ore inainte de a o servi.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.