Tort cu blat pufos si crema de lamaie

Deliciosul Tort cu blat pufos si crema de lamaie este perfect ca si desert de weekend. Blatul pufos combinat cu crema dulce-acrisoara de lamaie creeaza o prajitura excelenta.

Tort cu blat pufos si crema de lamaie

Ingrediente Tort cu blat pufos si crema de lamaie:

Blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Crema de lamaie:

  • 3 lamai mici
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 200 grame de zahar
  • 1 lingura de ulei
  • 125 grame mascarpone
  • 125 grame frisca
  • afine sau alte fructe de padure pentru decorare

Preparare Tort cu blat pufos si crema de lamaie:

Blat:

  • Bateti albusurile spuma impreuna cu un praf de sare intr-un castron mare.
  • Adaugati zaharul si mixati pana cand obtineti o spuma densa si lucioasa.
  • Intr-un alt castron mixati galbenusele cu uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
  • Turnati apoi amestecul obtinut peste albusurile batute cu zahar.
  • Mixati usor, apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt.
  • Puneti hartie de copt in doua tavi rotunde cu diametrul de 25 cm.
  • Impartiti aluatul in doua parti egale si turnati-le in cele doua tavi de copt.
  • Dati blaturile in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blaturile sa se raceasca complet.

Crema de lamaie:

  • Radeti coaja si stoarceti sucul de la cele 3 lamai.
  • Puneti-le intr-o cratita la foc mic, impreuna cu zaharul, ouale, galbenusele de ou, amidonul, uleiul, si lasati-le sa fiarba pana cand crema se ingroasa.
  • Lasati crema obtinuta sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu mascarpone si frisca.

Asamblare Tort cu blat pufos si crema de lamaie:

  • Dupa ce s-au racit blaturile, indepartati usor hartia de copt de pe fundul acestora.
  • Asezati primul blat pe o farfurie de tort, apoi intindeti pe acesta jumatate din cantitatea de crema de lamaie obtinuta anterior, puneti peste acesta cel de-al doilea blat, apoi intindeti si pe acesta restul de crema.
  • Decorati tortul cu afine sau alte fructe de padure.
  • Dati tortul la frigider cel putin 2 ore inainte de a-l servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.