Tort cu blat pufos si crema de lamaie
Deliciosul Tort cu blat pufos si crema de lamaie este perfect ca si desert de weekend. Blatul pufos combinat cu crema dulce-acrisoara de lamaie creeaza o prajitura excelenta.
Ingrediente Tort cu blat pufos si crema de lamaie:
Blat:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- Coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
Crema de lamaie:
- 3 lamai mici
- 2 oua
- 2 galbenusuri de ou
- 1 lingura amidon de porumb
- 200 grame de zahar
- 1 lingura de ulei
- 125 grame mascarpone
- 125 grame frisca
- afine sau alte fructe de padure pentru decorare
Preparare Tort cu blat pufos si crema de lamaie:
Blat:
- Bateti albusurile spuma impreuna cu un praf de sare intr-un castron mare.
- Adaugati zaharul si mixati pana cand obtineti o spuma densa si lucioasa.
- Intr-un alt castron mixati galbenusele cu uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
- Turnati apoi amestecul obtinut peste albusurile batute cu zahar.
- Mixati usor, apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt.
- Puneti hartie de copt in doua tavi rotunde cu diametrul de 25 cm.
- Impartiti aluatul in doua parti egale si turnati-le in cele doua tavi de copt.
- Dati blaturile in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati blaturile sa se raceasca complet.
Crema de lamaie:
- Radeti coaja si stoarceti sucul de la cele 3 lamai.
- Puneti-le intr-o cratita la foc mic, impreuna cu zaharul, ouale, galbenusele de ou, amidonul, uleiul, si lasati-le sa fiarba pana cand crema se ingroasa.
- Lasati crema obtinuta sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu mascarpone si frisca.
Asamblare Tort cu blat pufos si crema de lamaie:
- Dupa ce s-au racit blaturile, indepartati usor hartia de copt de pe fundul acestora.
- Asezati primul blat pe o farfurie de tort, apoi intindeti pe acesta jumatate din cantitatea de crema de lamaie obtinuta anterior, puneti peste acesta cel de-al doilea blat, apoi intindeti si pe acesta restul de crema.
- Decorati tortul cu afine sau alte fructe de padure.
- Dati tortul la frigider cel putin 2 ore inainte de a-l servi.
Please follow and like us:
