Saratele cu cascaval
Savuroasele Saratele cu cascaval sunt gustarea perfecta: se prepara foarte usor, sunt putin crocante la exterior si in acelasi timp fragede in interior, si au un gust irezistibil de cascaval !
Ingrediente Saratele cu cascaval:
- 20 g drojdie proaspata
- 50 ml lapte cald
- 1 lingurita zahar
- 500 g faina
- 250 unt taiat in bucatele
- 100 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici
- 150 ml smantana 18%
- 2 oua
Pentru uns:
- 1 ou batut
- 50 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici
Preparare Saratele cu cascaval:
- In laptele cald se dizolva drojdia si zaharul.
- Lasati-le sa stea 15 minute intr-un loc cald.
- Faina se cerne intr-un castron mare.
- In mijlocul acesteia se face o adancitura in care se adauga cele 2 oua, untul taiat in bucatele si drojdia inmuiata.
- Se adauga apoi smantana pentru a fragezi aluatul.
- Se framanta pana la omogenizare, apoi se adauga cascavalul ras, se framanta pana cand este incorporat si acesta.
- Aluatul se lasa la frigider cca. 30 minute.
- Dupa aceea se imparte in 2, si din fiecare parte se intinde cate o foaie.
- Fiecare foaie de aluat se taie in dreptunghiuri egale.
- Dupa ce ati taiat aluatul in dreptunghiuri, ungeti-le cu ajutorul unei pensule de silicon, cu oul batut.
- Deasupra se presara cascavalul ras.
- Se aseaza apoi intr-o tava mare de copt unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
- Se dau in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius pana se rumenesc (20-25 minute).
- Se servesc calde sau reci.
Please follow and like us: