Saratele cu cascaval

Savuroasele Saratele cu cascaval sunt gustarea perfecta: se prepara foarte usor, sunt putin crocante la exterior si in acelasi timp fragede in interior, si au un gust irezistibil de cascaval !

Saratele cu cascaval

Ingrediente Saratele cu cascaval:

  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 ml lapte cald
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • 250 unt taiat in bucatele
  • 100 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici
  • 150 ml smantana 18%
  • 2 oua

Pentru uns:

  • 1 ou batut
  • 50 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici

Preparare Saratele cu cascaval:

  • In laptele cald se dizolva drojdia si zaharul.
  • Lasati-le sa stea 15 minute intr-un loc cald.
  • Faina se cerne intr-un castron mare.
  • In mijlocul acesteia se face o adancitura in care se adauga cele 2 oua, untul taiat in bucatele si drojdia inmuiata.
  • Se adauga apoi smantana pentru a fragezi aluatul.
  • Se framanta pana la omogenizare, apoi se adauga cascavalul ras, se framanta pana cand este incorporat si acesta.
  • Aluatul se lasa la frigider cca. 30 minute.
  • Dupa aceea se imparte in 2, si din fiecare parte se intinde cate o foaie.
  • Fiecare foaie de aluat se taie in dreptunghiuri egale.
  • Dupa ce ati taiat aluatul in dreptunghiuri, ungeti-le cu ajutorul unei pensule de silicon, cu oul batut.
  • Deasupra se presara cascavalul ras.
  • Se aseaza apoi intr-o tava mare de copt unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
  • Se dau in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius pana se rumenesc (20-25 minute).
  • Se servesc calde sau reci.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon169

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.