Paleuri cu gem
Delicatele Paleuri cu gem se prepara foarte rapid, fiind desertul ideal pentru weekend. Puteti folosi orice gem doriti, eu l-am ales pe cel de caise, pentru aroma deosebita.
Ingrediente Paleuri cu gem:
- 200 g unt moale
- 200 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- Coaja de la o jumatate de lamaie
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Umplere:
- Gem de caise
Decor:
- 50 g ciocolata topita
Preparare Paleuri cu gem:
- Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana cand acesta se topeste.
- Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat si ouale ce se vor incorpora pe rand (se mixeaza dupa fiecare, apoi se adauga urmatorul).
- In final se incorporeaza faina cernuta si praful de copt.
- Aluatul obtinut trebuie sa fie destul de moale, ca o smantana groasa.
- Se pune hartie de copt intr-o tava mare de cuptor.
- Puneti compozitia obtinuta intr-un pos cu varf rotund si spritati fursecurile in tava de copt lasand ceva distanta intre ele, deoarece la copt isi vor mari volumul.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10-15 minute sau pana se rumenesc usor, intr-o tava mare in care ati pus hartie de copt (ies 2-3 tavi in functie de marimea tavii).
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi se lipesc doua cate doua cu gem de caise sau alt gem care va place.
Decor:
- Ciocolata se topeste pe bain-marie, apoi se pune intr-un pos cu varf subtire si rotund (sau intr-o punga pe care o taiem la un colt) si se glazureaza cu aceasta paleurile obinute.
- Paleurile cu gem se lasa la frigider cateva ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:
Exceptionale !