Paleuri cu gem

Delicatele Paleuri cu gem se prepara foarte rapid, fiind desertul ideal pentru weekend. Puteti folosi orice gem doriti, eu l-am ales pe cel de caise, pentru aroma deosebita. 

Paleuri-cu-gem caise

Ingrediente Paleuri cu gem:

  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • Coaja de la o jumatate de lamaie
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Umplere:

  • Gem de caise

Decor:

  • 50 g ciocolata topita

Preparare Paleuri cu gem:

  • Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana cand acesta se topeste.
  • Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat si ouale ce se vor incorpora pe rand (se mixeaza dupa fiecare, apoi se adauga urmatorul).
  • In final se incorporeaza faina cernuta si praful de copt.
  • Aluatul obtinut trebuie sa fie destul de moale, ca o smantana groasa.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava mare de cuptor.
  • Puneti compozitia obtinuta intr-un pos cu varf rotund si spritati fursecurile in tava de copt lasand ceva distanta intre ele, deoarece la copt isi vor mari volumul.
  • Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10-15 minute sau pana se rumenesc usor, intr-o tava mare in care ati pus hartie de copt (ies 2-3 tavi in functie de marimea tavii).
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se lipesc doua cate doua cu gem de caise sau alt gem care va place.

Decor:

  • Ciocolata se topeste pe bain-marie, apoi se pune intr-un pos cu varf subtire si rotund (sau intr-o  punga pe care o taiem la un colt) si se glazureaza cu aceasta paleurile obinute.
  • Paleurile cu gem se lasa la frigider cateva ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon5.22k

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.