Prajitura cu ricotta si lemon curd
Prajitura cu ricotta si lemon curd este un desert aromat, usor de preparat. Blatul fraged cu ricotta se combina foarte bine cu crema de lamaie alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu ricotta si lemon curd:
Blat:
- 3 oua mari
- 120 g unt moale
- 150 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri suc de lamaie
- Coaja rasa de la 2 lamai
- 140 g faina
- 250 g ricotta
- 2 lingurite praf de copt
- 60 ml lapte
Crema:
- 250 g smantana 25%
- 200 g branza crema
- 3 linguri zahar pudra
- 100 g lemon curd
Preparare Prajitura cu ricotta si lemon curd:
Blat:
- Untul moale se mixeaa cu zaharul si esenta de vanilie intr-un castron pana se obtine o crema omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Incorporati apoi coaja rasa si sucul de lamaie, ricotta, faina cernuta + praful de copt si laptele; amestecati usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava.
Crema:
- Smantana se amesteca intr-un castron cu branza crema si zaharul pudra pana se obtine o crema omogena.
- Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul racit.
- Deasupra se pune cu lingura lemon-curdul din loc in loc.
- Cu ajutorul unui cutit intindeti usor lemon-curdul peste crema.
- Prajitura cu ricotta si lemon curd se da la frigider minimum 4 ore inainte de a o taia in felii.
Please follow and like us: