Prajitura pufoasa cu iaurt si prune

Prajitura pufoasa cu iaurt si prune este un desert aromat ce se prepara foarte usor. Blatul fraged cu ulei si iaurt se combina excelent cu fructele dulci-zemoase, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu iaurt si prune:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 125 g iaurt simplu
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 g prune

Preparare Prajitura pufoasa cu iaurt si prune:

  • Mixati ouale cu zaharul si esenta de vanilie intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati uleiul, apoi iaurtul, mixati usor.
  • In final se adauga faina cernuta + praful de copt, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile rezultate se aranjeaza uniform una langa alta in aluatul din tava cu mijlocul in sus.
  • Se da tava in cuptorul preincazit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura pufoasa cu iaurt si prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoraza cu zahar pudra, se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.