Prajitura frageda cu prune unt si iaurt
Prajitura frageda cu prune unt si iaurt este un desert delicios, usor de preparat. Blatul cu textura delicata se combina foarte bine cu fructele dulci-zemoase, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu prune unt si iaurt:
- 2 oua
- 125 g iaurt natur
- 150 g zahar
- 125 g unt topit si racit
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 800 g prune
Preparare Prajitura frageda cu prune unt si iaurt:
- Mixati ouale cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati faina cernuta + praful de copt, apoi incorporati iaurtul, iar in final turnati untul topit si esenta de rom, amestecati usor pana la omogenizare.
- Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate, se scot samburii.
- Adaugati 1/2 din jumatatile de prune in aluatul din tava, turnati restul de aluat, nivelati, puneti restul jumatatilor de prune in aluat, impingandu-le usor in acesta.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu prune unt si iaurt se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: