Prajitura cu gem caise  nuci si bezea

Prajitura cu gem caise  nuci si bezea este un desert savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu gem caise  nuci si bezea:

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 80 g unt moale
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de la o jumatate de lamaie

Alte ingrediente:

  • 400 g gem caise
  • 50 g nuci macinate

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 8 linguri zahar
  • 70 g nuci macinate

Preparare Prajitura cu gem caise  nuci si bezea:

Blat:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena pufoasa.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Se incorporeaza faina cernuta + praful de copt, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • In final se adauga coaja rasa de lamaie si laptele, se amesteca usor pana la incorporare.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius 10 minute.
  • Se scoate apoi din cuptor si peste blatul partial copt se intinde uniform gemul de caise.
  • Peste gem se prasara cele 50 g nuci macinate.
  • Deasupra se intinde bezeaua: albusurile se bat cu zaharul pana devin bezea ferma; se adauga sucul de lamaie, se mai mixeaza putin pentru a incorpora sucul de lamaie.
  • Dupa ce turnati uniform bezeaua, presarati peste acesta cele 70 g nuci macinate.
  • Se da tava din nou la cuptor reducand temperatura acestuia la 150 grade, timp de inca 30 minute.
  • Prajitura cu gem caise  nuci si bezea se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.