Prajitura cu gem caise nuci si bezea
Prajitura cu gem caise nuci si bezea este un desert savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu gem caise nuci si bezea:
Blat:
- 4 galbenusuri
- 80 g unt moale
- 4 linguri zahar
- 100 ml lapte
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Alte ingrediente:
- 400 g gem caise
- 50 g nuci macinate
Bezea:
- 4 albusuri
- 1 lingura suc de lamaie
- 8 linguri zahar
- 70 g nuci macinate
Preparare Prajitura cu gem caise nuci si bezea:
Blat:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena pufoasa.
- Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
- Se incorporeaza faina cernuta + praful de copt, se amesteca usor pana la omogenizare.
- In final se adauga coaja rasa de lamaie si laptele, se amesteca usor pana la incorporare.
- Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius 10 minute.
- Se scoate apoi din cuptor si peste blatul partial copt se intinde uniform gemul de caise.
- Peste gem se prasara cele 50 g nuci macinate.
- Deasupra se intinde bezeaua: albusurile se bat cu zaharul pana devin bezea ferma; se adauga sucul de lamaie, se mai mixeaza putin pentru a incorpora sucul de lamaie.
- Dupa ce turnati uniform bezeaua, presarati peste acesta cele 70 g nuci macinate.
- Se da tava din nou la cuptor reducand temperatura acestuia la 150 grade, timp de inca 30 minute.
- Prajitura cu gem caise nuci si bezea se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us: