Prajitura bicolora cu zmeura

Prajitura bicolora cu zmeura este un desert laborios si in acelasi timp foarte aromat si savuros. Blatul umed cu iaurt si ulei se combina excelent cu fructele alese alcatuind o prajitura delicioasa.

Ingrediente Prajitura bicolora cu zmeura:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml ulei
  • 200 g iaurt natural
  • 100 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao

Alte ingrediente:

  • 200 g zmeura
  • 1 lingura rasa amidon
  • 1 lingura zahar pudra

Preparare Prajitura bicolora cu zmeura:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron pana cand acestea se albesc si zaharul se topeste.
  • Adaugati uleiul, iaurtul si laptele, amestecati usor cu o spatula.
  • Incorporati faina cernuta + praful de copt, in 3-4 reprize cu ajutorul spatulei.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.
  • Intr-una se adauga cacaua cernuta, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Zmeura se amesteca usor intr-un castronel cu amidonul si zaharul pudra.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Turnati compozitia simpla, apoi cea cu cacao, mixati usor cele doua compozitii cu ajutorul unei furculite pentru a se creea aspectul marmorat.
  • Deasupra se va aseza zmeura amestecata cu amidonul si zaharul pudra din loc in loc.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura bicolora cu zmeura se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.