Chec marmorat cu scortisoara

Savurosul Chec marmorat cu scortisoara este un desert rafinat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Chec marmorat cu scortisoara:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g unt moale
  • 130 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt

Compozitia  cu scortisoara:

  • 15 g scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura lapte

Glazura:

  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • 1/4 lingurita scortisoara

Preparare Chec marmorat cu scortisoara:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati apoi laptele, faina cernuta + praful de copt, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava mare de chec in care ati pus hartie de copt.
  • In restul de aluat ramas in castron se adauga ingredientele pt. compozitia cu scortisoara: 15 g scortisoara macinata, cele 2 linguri de zahar si lingura de lapte; se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Alautul cu scortisoara obtinut se toarna peste cel simplu din tava.
  • Cu ajutorul unei furculite se amesteca usor cele 2 aluaturi pentru a se obtine un aspect marmorat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. o ora, verificati cu scobitoarea.
  • Chec-ul marmorat cu scortisoara se lasa sa se racesca in tava, se decoreaza cu glazura (se amesteca ingredientele de glazura)/zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.