Prajitura cu mere si ricotta
Prajitura cu mere si ricotta este un desert simplu, umed, pufos, usor de preparat. Este perfecta langa cana de cafea, ceai sau ciocolata calda.

Ingrediente Prajitura cu mere si ricotta:
- 170 g unt moale
- 200 g zahar
- 190 g faina
- 3 oua mari
- 250 g branza ricotta
- 1 lingurita praf de copt
- 1 mar mare curatat de coaja dat pe razatoarea cu ochiuri mari
- Coaja rasa de la o lamaie
Preparare Prajitura cu mere si ricotta:
- Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema pufoasa omogena.
- Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
- Adaugati branza ricotta, coaja de lamaie, marul ras, amestecati usor pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu mere si ricotta se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in felii.
Please follow and like us: