Prajitura cu mac si lamaie

2 Shares

Prajitura cu mac si lamaie este un adevarat rasfat culinar. Blatul fraged cu unt si mac se combina foarte bine cu glazura de lamaie alcatuind un desert savuros ce merita incercat.

Ingrediente Prajitura cu mac si lamaie:

Blat:

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 180 g faina
  • 150 g unt moale
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 35 g seminte de mac
  • 200 ml lapte

Glazura:

  • 150 – 170 g zahar pudra
  • Sucul de la o lamaie

Preparare Prajitura cu mac si lamaie:

Blat:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Intr-un alt castron se mixeaza untul moale pana devine spuma.
  • Peste acesta se adauga ouale+zaharul amestecata anterior.
  • Adaugati coaja de lamaie si turnati laptele, amestecati usor.
  • Faina se amesteca intr-un alt castron cu macul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi se incorporeaza in castronul cu restul ingredientelor. 
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa  in tava.

Glazura:

  • Sucul de lamaie se amesteca cu zaharul pudra pana se obtine o glazura consistenta, dar care se poate intinde peste blat.
  • Dupa ce intindeti glazura peste prajitura calda asteptati ca aceasta sa se usuce, apoi puteti taia Prajitura cu mac si lamaie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

One comment

  • Avantajul acestei retete este ca obtineti un desert de calitate, cu un gust memorabil al untului si condimentelor, ferit de produse preambalate si pline de conservanti. Aceasta prajitura poate fi preparata cu usurinta si este potrivita atat pentru o masa mai speciala, pentru dulceata preferata la cafea, sau chiar pentru a incanta gustul copiilor. Incercati aceasta reteta, veti ramane placut impresionati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.